Hlavní obsah

Divokej Bill vydal akustický živák a míří na turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvalská skupina Divokej Bill vydala nové akustické album. Jmenuje se G2 Acoustic Stage a natočeno bylo loni v pražském Retro Music Hall. Součástí kolekce je CD i DVD záznam.

Foto: Supraphon - Marek Žídek

Divokej Bill zrovna prožívá akustické období.

Článek

Z bezmála dvouhodinového koncertu v pražském klubu se na nosiče vešlo sedmnáct písní, které jsou průřezem celou tvorbou Divokýho Billa. Jsou mezi nimi skladby z loňského alba nazvaného 15 (Všema deseti, Zamilovaná, Dolsin) i starší hity (Lásko, Batalion, Plakala, Rozárka). Mezi hosty se na koncertě objevili Vojta Kalina, hráč na dudy, jehož domovskou skupinou jsou Pipes and Pints, nebo kontrabasista Rafan.

„Vzniklo to na popud hudební stanice Óčko, která chtěla nějakého hosta. Jelikož jsme vždy chtěli do kapely dudy, tak jsme zavolali Vojtovi, jestli si s námi nechce zahrát nějakou pecku. Do toho přišel náš baskytarista Jurda s tím, že přijede na zkoušku i Rafan, který udělal ze dvou našich písniček svým specifickým stylem hraní pořádný rokenrol,“ komentuje kapela výběr speciálních hostů.

V polovině listopadu vyjede Divokej Bill na akustické turné. V jeho rámci absolvuje čtrnáct koncertních zastávek včetně dvou koncertů v pražském Lucerna Music Baru (16. a 17. prosince). Jejich speciálním hostem bude nadějná formace Jelen.

Akustické turné 2014

14. 11. Havlíčkův Brod

15. 11. Hodonín

19. 11. Olomouc

20. 11. Litoměřice

22. 11. Chodov

26. 11. Ostrava

28. 11. České Budějovice

 4. 12. Plzeň

 6. 12. Kadaň

12. 12. Kovářov

13. 12. Jilemnice

16. 12. Praha

17. 12. Praha

19. 12. Krnov

Reklama

Výběr článků

Načítám