Hlavní obsah

Tenorista Andrea Bocelli vystoupí na podzim 2015 v Praze

Proslulý italský tenorista Andrea Bocelli vystoupí 28. listopadu 2015 v pražské O2 areně na koncertě Vánoční romance.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Bocelli vystoupí 28. listopadu 2015 v Praze.

Článek

V Praze se tak Bocelli představí už počtvrté, své fanoušky nadchl v letech 2003, 2005 a 2013. V březnu 1999 tu byl hostem předávání výročních Cen Akademie populární hudby a při té příležitosti převzal šestinásobnou platinovou desku za mimořádně úspěšný prodej 182 000 zvukových nosičů alba Romanza na českém trhu.

„Andrea Bocelli loni oslnil vyprodanou O2 arenu. Vstupenky byly nedostupné už několik měsíců před koncertem a příznivci, na které se nedostalo, dostali příslib, že se světová hvězda do Prahy brzy vrátí,” uvedla Vlaďka Zahradníková z JV agentury.

Nevidomý tenorista a charismatický zpěvák vážné i populární hudby, jehož hvězda začala stoupat v 90. letech, stihl v poslední době vydat úspěšné album Manon Lescaut ve spolupráci s Plácidem Domingem a Anou Maríou Martinézovou. Letos v dubnu obdržel v Miami cenu za celoživotní dílo jako velvyslanec italské hudby, který prodal na celém světě přes 80 miliónů alb.

Bocelliho píseň Tomorrow in Milan (La forza del sorriso), kterou složil Andrea Morricone, se stala symbolickým zahájením příprav světové výstavy EXPO 2015.

Na romantickém předvánočně laděném koncertu v Praze nabídne Andrea Bocelli klasické árie z nejslavnějších italských i světových oper a samozřejmě i skladby úzce spjaté s atmosférou svátků. Bocelliho doprovodí jako vždy Český národní symfonický orchestr se svým sborem pod taktovkou Marcella Roty a další vzácní hosté. „Jejich jména budou zveřejněna později,” dodala Zahradníková.

Vstupenky budou v prodeji od pondělí 6. října v síti Ticketportal v kategoriích od 950 korun až po VIP Platinum balíček za 12 500 korun. Ten obsahuje nejlepší místa před pódiem včetně koktejlu před zahájením koncertu.

Reklama

Výběr článků

Načítám