Hlavní obsah

Na Kabát přišel rekordní počet diváků. Neví se však, kolik jich bylo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sobotním koncertu skupiny Kabát přinesla média informace o tom, že na něm padl divácký rekord, respektive rekord v kategorii největší divácká návštěva na koncertu české kapely. Nejčastěji se spekuluje o počtu 75 tisíc lidí. Pořadateli je však nepotvrzený.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Skupina Kabát na Vypichu

Článek

Během sobotního koncertu padlo z úst nejvíce zainteresovaných jediné číslo. Zpěvák Josef Vojtek z pódia hovořil o „více než šedesáti tisících diváků“. Všechny další počty jsou už čirou spekulací, nikdo z pořadatelů ani ze skupiny Kabát žádný jiný neuvedl.

Manažer Kabátu a zástupce pořádající společnosti Pink Panther Radek Havlíček Právu v pondělí ráno řekl: „Bylo tam víc lidí než v roce 2009, kdy hrál Kabát na Vypichu poprvé. Rozhodli jsme ale se žádná čísla neuvádět, protože se nechceme s nikým předhánět. Už jsme z toho vyrostli. Nad všemi spekulacemi jsme se jen pousmáli.“

V roce 2009 přišlo na Po čertech velkej koncert Kabátu na Vypich více než šedesát tisíc diváků. Tentokrát jich tedy bylo více, takže teplická kapela se skutečně dostala do čela žebříčku návštěvnosti koncertů tuzemských umělců. „Ano, byl to největší koncert československé kapely u nás,“ potvrdil Právu Havlíček.

Oficiální počet diváků však zatím nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám