Hlavní obsah

Noví četníci z Brna potěší televizní diváky

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První klapka nového seriálu brněnského studia České televize (ČT) padla. Pracovní název zní Četnické trampoty. „Není pokračováním Četnických humoresek, má však ambice navázat na jejich divácký úspěch,” řekla Právu Hana Orošová z ČT Brno.

Foto: ČT

První klapka padla před Pavlem Zedníčkem.

Článek

Ústřední dvojice mladých četníků v podání Roberta Hájka a Martina Donutila zavede diváky do lázeňského městečka na jihu Moravy v období první republiky, ještě v době před začátkem děje humoresek. Režie se ujali Dan Wlodarczyk s Petrem Bebjakem, kteří stáli za úspěšnými Případy 1. oddělení, a Pavel Jandourek.

„Uvažovali jsme nad možností pokračovat v Četnických humoreskách. Postupem času jsme ale vyvinuli námět, který má sice s původním seriálem několik společných motivů, ovšem pouze v obecné rovině. Je to zcela samostatný projekt,“ uvedl kreativní producent David Ziegelbauer.

Foto: ČT

Martin Donutil a Robert Hájek (vpravo) v hlavních rolích mladých četníků

Nový seriál zavede diváky do doby krátce po vzniku republiky, kdy dva četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná stanice a hned první velký kriminální případ. Na obrazovce s nimi uvidíme také Roberta Jaškówa, Karla Dobrého, Pavla Zedníčka, Pavlu Tomicovou, Ondřeje Malého, Igora Bareše. Herci brněnských divadel „ostrouhají“, inscenátoři však vědí, že v takovém seriálu musí hrát především herci v celé zemi známých tváří.

Tvůrci již mají připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. „Natáčet budeme do konce listopadu, v příštím roce od března do května,“ upřesňuje výkonná producentka Darina Levová.

Základní četnickou stanici filmaři postavili na zámečku v Lesním Hlubokém u Velké Bíteše, natáčet budou také v Jimramově, Prostějově, Luhačovicích, v Lomnici u Tišnova, Lednici, Hošticích a v Mrákotíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám