Hlavní obsah

U2 vydali bez ohlášení nové album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina U2 překvapila hudební svět vydáním alba, které nikdo neočekával. Jmenuje se Song of Innocence a už je k poslechu na iTunes. Oficiální fyzické vydání desky je stanoveno na 13. října, oznámili U2 na svých stránkách.

Článek

Podle stránek má album jedenáct tracků a čerpá z klasického rocku 70. let, punku i elektronické scény 80. let a soulu. Úvodní song nazvali The Miracle (Of Joey Ramone). Další se jmenují Every Breaking Wave, California (There Is No End To Love), Song For Someone, Iris (Hold Me Close), Volcano, Raised By Wolves, Cedarwood Road, Sleep Like A Baby Tonight, This Is Where You Can Reach Me Now a The Troubles.

„Čtyři členové U2 šli na koncert Ramones v Dublinu, aniž by věděli, jak se dostanou dovnitř. Neměli lístky ani peníze,“ popisují na stránkách zážitek, který inspiroval vznik první písně. Pomohl jim kamarád Guggi, který měl lístek a tajně jim otevřel vedlejší vchod zevnitř. Viděli jen půlku koncertu, ale stejně to prý byl životní zážitek.

Songs of Innocence nahrávali v Dublinu, Londýně, New Yorku a Los Angeles. Producentsky se na nich podíleli Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney a Flood. V písni Troubles hostuje Lykke Li.

Až 13. října album vyjde fyzicky, bude k dispozici i 24stránkový booklet a luxusní verze se CD disky má obsahovat i akustické verze a bonusové songy nazvané Lucifer's Hands, The Crystal Ballroom, The Troubles (Alternative version) a Sleep Like a Baby Tonight (Alternative Perspective Mix – Tchad Blake). Vyjde také na vinylu.

Reklama

Výběr článků

Načítám