Hlavní obsah

Nové knihy: Abuelaish, Larsmo, L. J. Smith i Viewegh

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky zahajuje zpověď palestinského mírového aktivisty, jehož dcery zahynuly při izraelském náletu. Špionážní román švédského prozaika jménem Ola Larsmo zavádí do časů 2. světové války. Vychází další díl populárních Upířích deníků americké autorky L. J. Smithové. V druhém vydání se nabízí próza Michala Viewegha. A nemůže chybět komiks, tentokrát od Brita Simona Tofielda.

Článek

Izzeldin Abuelaish:

Nebudu nenávidět

Nové knihy

Palestinský lékař vzpomíná na dcery, které zahynuly při bombovém útoku v Pásmu Gazy v roce 2009, a přitom vypráví příběh svého života, své rodiny i národa. Vyznání člověka, který prosazuje mírové řešení vztahů mezi Palestinou a Izraelem, prosté násilí a zaslepenosti.

Host, přeložila Martina Neradová, 240 stran, 289 Kč, e-kniha 169 Kč

Ola Larsmo:

Zrádci

Nové knihy

Špionážní román se nese v duchu nejlepších děl Johna le Carrého. Pojednává o době, kdy se ve Švédsku soustředily veškeré myslitelné výzvědné služby, a zrádcovství bylo životním stylem. Vše začíná v dubnu 1940.

Paseka, přeložila Helena Matochová, 448 stran, 299 Kč

Mons Kallentoft:

Jarní mrtví

Nové knihy

Matka s dvěma holčičkami jde do bankomatu. Vtom vše pohltí prázdnota, tlaková vlna smete idylu a nechává za sebou jen změť, křik a bolest. Bomba rozmetala nejen banku, ale všechny jistoty. Kdo je viník? Šlo o vyřizování účtů mezi gangy? Byla terčem rodina dívek?

Host, přeložila Luisa Robovská, 448 stran, e-kniha 94 Kč

L. J. Smith:

Upíří deníky – Slabé místo

Nové knihy

Šestnáctý díl série. V okamžiku, kdy byl Stefan bodnut do srdce, roztříštil se Eleně svět na tisíc kousků. Jeho smrt má na svědomí Jack, jehož dalším cílem se stává Damon. Najde Elena odvahu přiznat citové pouto, které ji začíná právě s Damonem spojovat?

Fragment, přeložila Lucie Schürerová, 296 stran, 199 Kč

Galantní poezie

Nové knihy

Čtenář ocení kouzlo poezie, která dokáže vystihnout kdejakou myšlenku a situaci. Francouzská rozverná poezie neušetří od svého vtipu muže ani ženy a v tom je její krása.

Vyšehrad, uspořádal a přebásnil Radovan Krátký, 184 stran, 188 Kč

Michal Viewegh:

Andělé všedního dne

Nové knihy

Nové vydání příběhů několika lidí spojených 5. zářím 2009, které je jejich posledním dnem, aniž by to předtím tušili. Tři lidské osudy, které se nakonec spojí v jeden.

Druhé město, 154 stran, 229Kč

Simon Tofield:

Simonův kocour a nástrahy světa

Nové knihy

Britský výtvarník Simon Tofield v komiksu opět přivádí do domu a na jeho zahradu, kde se odehrávají kocouří dobrodružství. Simonův kocour tentokrát svádí lítý boj s nejrůznějšími nástrahami, s veverkami, ježky a v neposlední řadě se svým milujícím a oddaným majitelem.

Paseka, 96 stran, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám