Hlavní obsah

První ukázka z filmu Hobit: Bitva pěti armád je na světě

Novinky, Stanislav Dvořák

První ochutnávka z filmu Hobit: Bitva pěti armád, závěrečného dílu hobití trilogie režiséra Petera Jacksona podle předlohy J. R. R. Tolkiena, byla zveřejněna na Comic-Conu v americkém San Diegu.

Upoutávka na film Hobit: Bitva pěti armádVideo: Warner Bros.

 
Článek

Trailer nepřináší moc dialogů, ale spoustu efektních krajinek, letecké záběry a samozřejmě fantasy vojska, honičku a střípky z bitev, kterými bude film Hobit: Bitva pěti armád nepochybně oplývat v nejvyšší možné míře.

Ze známých tváří se v traileru objevují třeba Evangeline Lillyová, Richard Armitage a Orlando Bloom. Ve filmu hrají také Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Elijah Wood, Luke Evans, Cate Blanchettová, Ian McKellen, Christopher Lee, Manu Bennett, Billy Connolly, Ian Holm, Mikael Persbrandt, James Nesbitt, Graham McTavish a další.

Režisér Peter Jackson letos změnil název závěru své trilogie z Hobit: Cesta tam a zase zpátky na Hobit: Bitva pěti armád. Původní titul působil nemístně, napsal na Facebooku.

„Cesta tam a zase zpátky by se hodila pro druhý ze dvou filmů, vyprávějících o cestě k získání Ereboru, když by Bilbův příjezd i odjezd byly obsaženy v tom druhém. Ale při třech dílech to vypadá nemístně, Bilbo tam už došel v předchozím díle Šmakova dračí poušť.“

Foto: Warner Bros.

Luke Evans a Orlando Bloom (vpravo) ve filmu Hobit: Bitva pěti armád

Film bude v českých kinech uveden 11. prosince 2014. Z komerčního hlediska se očekává, že může jít o největší trhák roku. První i druhý díl totiž řadu týdnů vedly český žebříček návštěvnosti kin a podobná situace byla i ve světě.

Po skončení trilogie se chystá i životopisný snímek o J. R. R. Tolkienovi. Má zachytit klíčové momenty v životě jazykovědce a spisovatele, včetně vydání Hobita (1937) a Pána prstenů (1954). Tolkien vedl dobrodružný život, bojoval už v 1. světové válce. Byl také přítelem C. S. Lewise, autora Kronik Narnie. Jako postava vystupuje v románu Here There Be Dragons, který popisuje fiktivní fantastická dobrodružství Tolkiena, Lewise a jejich kamaráda Charlese Williamse.

Reklama

Výběr článků

Načítám