Hlavní obsah

Od kolébky po detox. Herec Tom Hardy jako Elton John

Novinky, Stanislav Dvořák

Scenárista nového filmu o extravagantní popové hvězdě Eltonu Johnovi Lee Hall se svěřil BBC, že celovečerní snímek zachytí jeho život „od kolébky až po detox“. Hlavní roli dostal Tom Hardy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Elton John

Článek

„Pracoval jsem na tom s Eltonem dlouho, je to absolutně velkolepá, bláznivá, technicolorová věc,“ řekl Hall. Film se zaměřuje na divoké období, kdy Elton bral hodně drog. Sám o sobě říká, že se z něj tehdy stalo monstrum. V roce 1990 nastoupil na detox, poté začal vychovávat se svým partnerem Davidem Furnishem dvě děti.

Scenárista tvrdí, že mu zpěvák dal neuvěřitelnou volnost při práci na příběhu: „Jednoho dne mě vzal do svého domu a otevřel sejf. Měl všechny soukromé deníky, které nikdo neviděl od doby, kdy byl na léčení, a nechal mě tam, abych si všechno přečetl. Neměl nikdy ani poznámku ke scénáři, vůbec se do toho nepletl.“

Hall napsal mimo jiné na Oscara nominovaný scénář k Billymu Elliotovi. Později se z filmu režírovaného Stephenem Daldreym stal i divadelní muzikál, který se hraje už devět let. Elton John k němu dodal hudbu a jejich spolupráce nakonec vedla ke společnému filmu Rocket Man, který Elton produkuje. Natočen by měl být už tento rok.

Hall se domnívá, že existují paralely mezi slavným zpěvákem a postavou chlapce Billyho z dělnického prostředí, který toužil po nepravděpodobné kariéře baletního tanečníka.

„Čím víc jsem s Eltonem mluvil, tím víc jsem zjišťoval, že on je Billy Elliot. Šel na Královskou akademii, když mu bylo kolem třinácti, studoval na klasického pianistu a objevil Elvise. Zbytek je historie,“ podotkl. Skutečný Elton John ale také těžce bojoval se svou homosexualitou.

Foto: The Weinstein Company

Tom Hardy ve filmu Země bez zákona

Pozoruhodný je výběr hlavního herce, Brita Toma Hardyho. Můžete ho znát z filmů jako RocknRolla, Počátek, Temný rytíř povstal a Země bez zákona. Hardy není proslulý hudebním talentem, i když tvrdí, že se málem stal raperem. Hraje většinou drsňáky v akčnějších filmech a rozhodně nevypadá jako Elton John. Stále není jasné, jestli dokáže a jestli chce ve filmu zpívat Eltonovy hity, nebo použije playback. Momentálně se chystá na remake Šíleného Maxe, filmu, který kdysi proslavil Mela Gibsona.

Elton John (vlastním jménem Reginald Dwight) během téměř půl století kariéry prodal desítky miliónů desek a mnohokrát naplnil největší stadióny a haly světa. K jeho nesmrtelným hitům patří Rocket Man, Daniel, Candle in the Wind, Goodbye Yellow Brick Road, Don’t Let The Sun Go Down On Me, Lucy In The Sky With Diamonds, Sorry Seems To Be The Hardest Word nebo Sacrifice. Věnuje se také charitativním projektům, založil nadaci na pomoc nemocným AIDS.

Reklama

Výběr článků

Načítám