Hlavní obsah

Nové knihy: Rhodes, Nesser, Olczak, Harper i Hunterová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z bohatší nabídky letních novinek vybíráme neobyčejnou prózu britského autora Dana Rhodese, dva detektivní příběhy švédských prozaiků Håkana Nessera i Martina Olczaka a historický román Američana Toma Haqrpera. Pozornost si zaslouží láskyplný příběh Evie Hunterové, což je pseudonym irských spisovatelek Caroline McCallové a Eileen Gormleyové. Jako prémie tři komiksy.

Článek

Dan Rhodes:

Antropologie

Nové knihy

Za absurdními, zdánlivě nepochopitelnými i dosti černými vtipy se skrývají dramata, která mohl prožít každý z nás, a pozorný pohled odhalí, že autor píše o strachu ze samoty, smutku z opouštění a nenaplněných setkání, i o zaslepenosti láskou a štěstím.

Argo, přeložil Vít Penkala, 112 stran, 198 Kč

Håkan Nesser:

Žena s mateřským znaménkem

Nové knihy

Dva muži jsou mrtví. Zemřeli stejným brutálním způsobem. Přesto inspektor Van Veeteren a jeho lidé tápou ve tmě. Pak se ukáže, že mrtví před třiceti lety společně prošli důstojnickými zkouškami v armádě. V nebezpečí jsou i bývalí přátelé zabitých mužů.

Moba, přeložila Helena Matochová, 256 stran, 269 Kč, e-kniha 189 Kč

Martin Olczak:

Vražedná akademie

Nové knihy

Stockholm, květen 2012. V parku je zastřelen úctyhodný vědec. Druhého dne jsou zavražděni čtyři další akademici, kteří rozhodují o udělení Nobelovy ceny za literaturu. Kde hledat motiv? Jedno je jasné. Policie musí za každou cenu ochránit zbývající členy Akademie.

Baronet, přeložil Tomáš Kurka, 410 stran, 349 Kč, e-kniha 189 Kč

Tom Harper:

Orfeus v podsvětí

Nové knihy

Co se skrývá v lávových labyrintech pod Etnou? Recept na nesmrtelnost? Ve dvou postupně se sbližujících paralelních liniích se odvíjí napůl historický román, napůl moderní thriller, který čtenáře dovede k tajemstvím, která zatím zůstávají zahalena nánosem věků.

BB art, přeložil Roman Lipčík, 384 stran, 299 Kč

Leo Kessler:

Schirmerova legie smrti

Nové knihy

Esesáci, váleční zločinci, byli naverbovaní do Cizinecké legie ze zajateckých táborů poraženého Německa. Deset let obávaný prapor plukovníka Schirmera bojoval v Indočíně. Přesunul se do Alžírska, aby zabijáci zastavili nové povstání. Je to vůbec možné?

Baronet, přeložil Jan Lusk, 192 stran, 229 Kč, e-kniha 129 Kč

Evie Hunterová:

Rozkoše léta

Nové knihy

Summer O'Sullivanová je bohatá, krásná, svéhlavá – a ve smrtelném nebezpečí. Otec má mocné nepřátele, kteří si za cíl vybrali jeho dceru. Dokud hrozba nepomine, Summer musí tolerovat bodyguarda. Do zlaté klece Summer přichází bývalý armádní ranger Flynn Grant.

Jota, přeložila Petra Luňáková, 424 tsran, 328 Kč

Francesca Simonová:

Darebák David a jídlo

Nové knihy

Vítejte u Davidova ujetého i úžasného, darebného i důvtipného populárně - naučného průvodce vším, co jste kdy chtěli vědět o JÍDLE.

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 112 stran, 199 Kč

Mike Carey, Peter Gross, Ryan Kelly:

Lucifer 6: Domy ticha

Nové knihy

Lucifer dává dohromady posádku na cestu do Domů ticha, kde jsou týrány duše Ealine a Mony. Něco jim dluží a vládce pekel své dluhy platí. A je jedno, jak nebezpeční soupeři proti němu stojí a kolik lidí tomu bude muset obětovat.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 144 barevných stran, 499 Kč

Chester Brown:

Sex není zadarmo

Nové knihy

Chester je unaven ze vztahů s ženami, sex mu však schází, a získává ho nejsnadnější cestou: platí za něj. Nejde o pornografii – komiks zprostředkuje čtenáři svět profesionálních milenek, a je především polemikou s tradičním chápáním vztahu mezi mužem a ženou.

Argo, přeložil Vít Penkala, 328 stran, doporučená cena 348 Kč

Robert Kirkman:

Živí mrtví 11: Střez se lovců

Nové knihy

Rick a ostatní pokračují na cestě do Washingtonu. Jenže někdo je sleduje. Někdo živý... a nebezpečný. Jedenáctý díl přináší nelítostné situace a kruté šoky. Přicházejí nové postavy a staré umírají. A po dvou volnějších částech se zase objevuje velké nebezpečí a velký příběh.

Crew, přeložil Martin Antonín, 136 černobílých stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám