Hlavní obsah

Botticelliho kresba vynesla v dražbě víc než 44 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácná malá kresba od italského renesančního malíře Sandra Botticelliho se v pondělí při dražbě v Londýně prodala za 1,3 miliónu liber (44,8 miliónu korun), uvedl web aukční síně Sotheby's. Odhadovaná cena studie sedícího svatého Josefa byla milión až 1,5 miliónu liber (35 až 52,5 miliónu korun). Podle stanice BBC je to poprvé za posledních sto let, co šla do dražby nějaká z kreseb tohoto mistra.

Foto: Profimedia.cz

Zrození Venuše od Sandro Botticelliho

Článek

Studie svatého Josefa s hlavou opřenou o pravou ruku z 80. let 15. století je podle BBC nejspíš jedinou umělcovou kresbou, která je v soukromých rukou. Ostatní jsou v různých muzeích.

Prodané dílo o rozměrech 129 krát 124 milimetrů pochází ze sbírky filantropky Barbary Piasecké Johnsonové, manželky spoluzakladatele lékařské a farmaceutické firmy Johnson and Johnson. Nového majitele Sotheby's neuvedla.

Alessandro di Mariano Filipepi, známý jako Sandro Botticelli (1445 - 1510) byl italský renesanční malíř, významný představitel florentské školy. K jeho světově nejznámějším dílům patří obraz Zrození Venuše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám