Hlavní obsah

Nová alba: Neil Young, Jelen či Lili Marlene

Právo, Jaroslav Špulák

Kanadský zpěvák a kytarista Neil Young se hlásí albem svých oblíbených písniček jiných autorů, Jelen naopak přináší původní skladby v akustickém hávu. Lili Marlene je osobitý šanson, zaujme jistě i výběrovka hitů Jiřího Korna.

Článek

Neil Young: A Letter Home

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album Neila Younga A Letter Home je sbírkou jeho oblíbených coververzí. Kanadský rocker říká, že všechny písničky pro něho mají silnou důležitost. Příkladem je skladba Berta Jansche Neddle of Death či kousky od Boba Dylana, Willieho Nelsona či Bruce Springsteena.

Jelen: Světlo ve tmě

Foto: Universal Music

Nová alba

Česká skupina Jelen vydává po minialbu ze začátku letošního roku první album. Jsou na něm v podstatě všechny skladby, které za dva roky existence kapely vznikly. Formace na nich jde ke kořenům. Její akustické hraní se opírá o folk, bluegrass, country, ale i blues rock a pop. Je to velmi zajímavé album.

Lili Marlene: Vrány a havrani

Foto: archív Lili Marlene

Nová alba

Nové album pražské formace, pro niž všech jedenáct písniček napsal Martin Němec. Unikátním úkazem písniček kapely je zpěvačka Dáša Součková, jejíž vokální projev je naprosto výrazný a současně velice naléhavý. Je to druhá deska formace.

Soundtrack: Bony a klid

Foto: Supraphon

Nová alba

Na trh se dostává soundtrack k oběma filmům Bony a klid. Jedna část je z roku 1989 a vychází v reedici, druhá patří letošnímu filmovému pokračování. Na albu jsou samozřejmě i dvě skladby z repertoáru britských Frankie Goes To Hollywood, Relax a The Power of Love. Zbylé kompozice napsal Ondřej Soukup.

Jiří Korn: Co mám v očích

Foto: Supraphon

Nová alba

Na třech albech jsou všechny hity českého zpěváka Jiřího Korna, a to od začátku jeho kariéry. Nechybějí slavné skladby Yvetta, Hotel Ritz, Robinson, Zpívat jako déšť a další. Na třetím disku jsou dvě dosud nevydané písničky. První je z roku 1998, druhá z roku letošního.

Dilated: Druhá tvář

Foto: Alfredus

Nová alba

Tři roky po debutu Pátý hřích vydává česká rocková skupina Dilated album Druhá tvář. Vznikalo ve studiu Franz Kavkaz, obsahuje deset skladeb a na některých z nich se podíleli i hosté Pišto z kapely Zakázaný ovoce a Fiki z Five O’Clock Tea. V celkem rutinním rocku září jako zlatý hřeb tvorby kapely zpěv Lucie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám