Hlavní obsah

Funky noc s Top Dream Company a božským americkým baskytaristou Wootenem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká soul & funky parta Top Dream Company a americký baskytarista Victor Wooten, to je unikátní kombinace, která zakončí festival Mladí Ladí Jazz v Paláci Akropolis 2. května.

Foto: Top Dream Company

Top Dream Company

Článek

Victor Wooten vystoupí se svým bandem včetně bratra Regiho a bubeníka Derika Watsona. Baskytarista, který pochází z amerického Idaha, je  ritikou považován za téměř zázračného muzikanta. Hrál například s Bélou Fleckem, Chickem Coreou, Stanleym Clarkem a Marcusem Millerem a vydal devět sólových alb.

Pět cen Grammy, tři tituly Bass Player of the Year magazínu Bass Player, zařazení mezi 10 nejlepších basáků světa časopisem Rolling Stone a další pocty svědčí o tom, že Wooten skutečně není obyčejný baskytarista.

Našlápnutá domácí partička Top Dream Company se pohybuje v oblasti funku, diska, jazzu, latiny i reggae. Desetičlennou skupinu se silnou dechovou sekcí vede trumpetista Petr „Harmy“ Harmáček a zpívali s nimi i Marta Balážová, Vojtěch Dyk nebo Ondřej Ruml.

Aktuálně je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža. V roce 2009 vydali debutové DVD a CD Live In Prague a o rok později studiové album Keep On Movin’.

Reklama

Výběr článků

Načítám