Hlavní obsah

V červenci v Praze vystoupí Paul Anka

Právo, Jaroslav Špulák

Kanadský zpěvák Paul Anka, autor hitů Diana, She’s a Lady, My Way či This is It, se při svém nadcházejícím evropském turné zastaví v České republice. V pražském Kongresovém centru vystoupí 20. července 2014. Vstupenky na koncert jsou v prodeji za 1390 Kč.

Foto: ČTK

Paul Anka nazpíval řadu světových hitů.

Článek

Paul Albert Anka se narodil 30. července 1941 v Ottawě. Se zpěvem začal v kostelním sboru, pokračoval studiem hry na klavír a živil i svůj talent literární. Krátce působil v redakci listu Ottawa Citizenu a velmi mu to pomohlo při psaní textů. Později se stal i příležitostným hercem, což však bylo plodem jeho slávy na hudebním poli.

Svůj asi největší hit, píseň Diana, napsal v šestnácti letech a krátce nato se stal idolem hudebních fanoušků na celém světě. Diana vyšla na stejnojmenné debutové desce v roce 1957. Od té doby vydává alba pravidelně. To poslední se jmenuje Duets a vyšlo v roce 2013.

Paul Anka má na kontě i autorství hitů pro mnoho dalších hvězd světové pop music. Pro Franka Sinatru složil baladu My Way, pro Michaela Jacksona hity This is It a Love Never Felt So Good, Tom Jones zpívá jeho píseň She’s A Lady a například pro Buddyho Hollyho napsal It Doesn’t Matter Anymore.

Anka je symbolem zlatých šedesátých let a příští rok oslaví šedesát let na hudební scéně.

Reklama

Výběr článků

Načítám