Hlavní obsah

Filmová nadace rozdělí 800 tisíc korun

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O podporu Filmové nadace letos usiluje 132 filmových scénářů od 127 žadatelů. Mezi ty, jejichž díla v soutěži uspějí, bude rozděleno až 800 tisíc korun. Výsledky budou vyhlášeny na 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Foto: ČTK

Martin Chalupský, předseda správní rady nadace a ředitel komunikace skupiny RWE

Článek

Nadaci tvoří Energetická skupina RWE, Česká televize a Barrandov Studio. Autorům nabídnou spolupráci při realizaci oceněných děl, nicméně zrušeny byly dosud povinné opce na autorská práva ve prospěch nadace, jež od roku 2006 rozdělila téměř šest miliónů korun.

„Změna pravidel zafungovala. Zrušení vedlo k významnému nárůstu počtu přihlášených profesionálů. Celkem pětasedmdesát žadatelů napsalo, že se živí jako scenáristé, dramaturgové, režiséři nebo autoři. Slibujeme si od toho zvýšení kvality předkládaných projektů, a tedy i větší šance na jejich zfilmování,“ řekl k tomu Martin Chalupský, předseda správní rady nadace a ředitel komunikace skupiny RWE v ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám