Hlavní obsah

Dub Pistols to rozjedou v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Britská skupina Dub Pistols dorazí v rámci evropského turné 16. dubna do Prahy, vystoupí v Lucerna Music Baru. Kapela, která spojuje dub a ska s breakbeatem, technem a elektronikou i punkovou drzostí, je známá divokými koncerty, které jí opakovaně zajistily nominaci na nejlepší koncertní kapelu.

Foto: RFCH

Dub Pistols

Článek

Dub Pistols založil Barry Ashworth v roce 1996. O dva roky později skupina vydala singly There’s Goona Be a Riot a Best Got Better, které avizovaly debutovou desku Point Blank. Na další průlomovou desku Six Million Ways To Live si ale fanoušci museli počkat až do roku 2001.

Kapela pak remixovala písně Mobyho, Crystal Method, Bona i Korn. S rapperem Bustou Rhymesem natočila písně One pro film Blade 2 a Molotov pro Mexickou jízdu.

V dalších letech s nimi vystupovali Ronde P i frontmani legendy ska Specials Terry Hall a Neville Staple nebo dechař Sugardaddy Tim Hutton a mistr scratche DJ Stix.

Zatím poslední deskou je  Worshipping The Dollar z roku 2012, letos by mělo vyjít studiové album White Lines. Některé písně z něj by mohly zaznít i v Lucerna Music Baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám