Hlavní obsah

Muzikál o Nirvaně? Courtney Love to myslí vážně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Použít hudbu Nirvany v muzikálu se nemusí všem fanouškům jevit jako nejlepší nápad, zdá se ale, že vdovu po Kurtu Cobainovi Courtney Love fascinuje. Uvedení muzikálu je podle ní „velmi pravděpodobné“.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

Courtney tvrdí, že ji fanoušci údajně zahrnuli „tunami mailů“ žádajících muzikál. „My jsme o tom s Frances (dcerou) dlouho a moc přemýšlely a shodly jsme se, že když se podaří dát dohromady tým nejlepších a nejuznávanějších autorů, producentů a režisérů nejvyšší ligy, bude muzikál na Broadwayi velmi pravděpodobný,“ uvedla pro magazín Rolling Stone.

”Musel by to být skvělý příběh, jaký tu ještě nikdy nebyl. Obětovala bych nepočítaně hodin, abych s áčkovým týmem vytvořila projekt, který by znázornil Kurta s co největší úctou, ale co nejupřímněji, aby jeho příběh, muzika a odkaz ožily na pódiu nejen pro svět, ale hlavně pro naši dceru. Vím, že v tom bude duch jejího otce, sedět v tom divadle s ní bude nejemotivnějším zážitkem našich životů,“ básní Courtney.

Film se zaseknul 

Letos se připomíná už dvacáté výročí smrti Kurta Cobaina a Nirvana bude uvedena do rokenrolové síně slávy. Rovněž se chystají menší akce jako Den Nirvany ve městě Hoquiam, kde Cobain krtáce bydlel.

Poněkud bizarní pocty se mrtvý rocker dočkal v únoru ve svém domovském Aberdeenu, kde odhalili sochu smutného Cobaina, kterému kane slza. Některým fanouškům to způsobilo šok, jiní se podle Rolling Stonu neudrželi a začali se dílu posmívat.

Dlouho diskutovaný film o Nirvaně se mezitím nikam neposunul. Courtney o něm bájila již v roce 2010 a Cobaina prý měl hrát Robert Pattinson, od té doby se ale nestalo nic. Film měl vzniknout na motivy biografie Heavier Than Heaven, kterou napsal Charles R. Cross, podle scénáře Davida Benioffa. Žádné informace o začátku natáčení se neobjevují.

Reklama

Výběr článků

Načítám