Hlavní obsah

Supergroup.cz vyráží na turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Název Supergoup.cz skutečně není nadnesený. Tvoří ji špičky tuzemské scény - zpěvák Kamil Stříhavka, kytarista Michal Pavlíček, baskytarista Guma Kulhánek, houslista Jan Hrubý, hráč na klávesy Roman Dragoun a bubeník BSP Miloš Meier. Soubor se letos přestaví na 16 koncertech, první se uskuteční 17. března v Lucerna Music Baru.

Foto: Martin Hasil/LMB

Supergroup.cz

Článek

Soubor vznikl na základě hlasování čtenářů Rock a posluchačů Radia Beat, kteří měli vybrat mistry svých nástrojů. První koncert superskupiny se uskutečnil loni na čtvrtém brněnském Beatfestu.

Letos následují další vystoupení, po březnovém pražském dubnové miniturné, kdy soubor zahraje 1. v Plzni, o den později v Jablonci nad Nisou, 10. dubna v Ostravě a 17. dubna v Brně.

Léto pak bude patřit vystoupením na festivalech a přehlídkách.

Březnové vystoupení v Lucerně je jediným letošním v Praze.

Soubor těží především z kvalit jednotlivých muzikantů a jejich instrumentálních výkonů. Podobně jako jiné superskupiny ale spíše syntetizuje, než aby posouval žánr dopředu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám