Hlavní obsah

Nova ukáže koncem března nové studio i logo

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TV Nova chce představit ”nejvýraznější modernizaci hlavní zpravodajské relace od startu televize v roce 1994”. Televizní noviny a další publicistické pořady dostanou 23. března nové studio, logo, grafiku a znělky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Moderátoři Lucie Borhyová a Ray Koranteng

Článek

„Pro nejsledovanější televizní stanici s nejsledovanějším zpravodajstvím v zemi je posláním celého týmu redaktorů poskytovat objektivní a vyvážené zprávy. Nové studio díky moderním technologiím umocní obsah našich zpráv, a poskytne tak ještě kvalitnější divácký zážitek,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

”Klíčovými prvky nového zpravodajského studia budou unikátní zakřivená projekční stěna o celkové ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení Ultra HD, doplněná průhledným stolem pro moderátory s vlastní projekcí grafiky. Dálkově ovládané digitální pozadí dovoluje měnit barevné ladění a světelnou atmosféru ve studiu v reálném čase. Další projekční stěna o ploše 8 m2 je největší dotykovou obrazovkou v Evropě. Divákům umocní zážitek ze sledování zpravodajských analýz, sportovních novin a počasí, které navíc přichází s vlastní unikátní technologií, jež umožňuje ovládat televizní grafiku pohybem a gesty,” popsala PR manažerka Anna Suchá.

Studio bude moci rychle měnit uspořádání a bude se používat pro polední, odpolední i večerní Televizní noviny, Sportovní noviny a Počasí, ale i pro natáčení Střepin, Víkendu, Prásku, studia F1 a dalších pořadů.

„Na využívání nejmodernějších technologií v novém studiu Televizních novin se samozřejmě těšíme i my, moderátoři. Pomáhají nám posílit hlavní sdělení a emoce každé zprávy, kterou uvádíme. Jako obdivovatel nových technologií se těším na to, že z nového studia budeme hlásit co nejvíc těch pozitivních,“ uvedl Ray Koranteng.

Reklama

Výběr článků

Načítám