Hlavní obsah

Předsedou RRTV se stal bývalý stínový ministr Ivan Krejčí

Novým předsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se stal její dosavadní člen Ivan Krejčí. V čele kontrolního a regulatorního orgánu vystřídal Kateřinu Kalistovou, která se funkce vzdala v souvislosti s novou rolí první náměstkyně na ministerstvu kultury. Rada o tom informuje na webových stránkách.

Foto: cssd.cz

Ivan Krejčí

Článek

Bývalý stínový ministr kultury za ČSSD Krejčí (47) se stal členem rady v květnu 2009. Dříve působil mimo jiné jako režisér Slováckého divadla v Uherském Hradišti nebo Městského divadla v Karlových Varech, dosud vykonával funkci režiséra a uměleckého šéfa Komorní scény Aréna. V letech 2001 až 2005 pracoval například jako volební manažer a asistent někdejšího místopředsedy Sněmovny a současného ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka.

Předchůdkyně Kalistová rezignovala na předsedkyni rady ke konci února. Již dříve uvedla, že členkou rady dočasně zůstane, aby mohla předat agendu nastupujícímu vedení.

Radu tvoří 13 členů, které jmenuje a odvolává předseda vlády na návrh Poslanecké sněmovny. V současné době je jedno místo neobsazené. Jejími místopředsedy jsou Milan Bouška, Pavel Foltán a Irena Ondrová. Řadovými členy jsou dále Martin Bezouška, Václav Jehlička, Jan Kostrhun, Dalibor Matulka, Milada Richterová, Jiří Šenkýř a Richard Svoboda. Funkční období člena rady je šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám