Hlavní obsah

Spoluzakladatelé punku se vrací do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Anglické trio The Vibrators vystoupí v pondělí v pražském Lucerna Music baru v rámci tradičního zimního turné, při němž vždy zamíří do stověžaté matky měst. Vibrators patří k nestorům britského punku, hráli už na prvním punkovém festivalu v roce 1976 v klubu 100.

Foto: Vibrators / Neus Ruiz

Vibrators tvoří zleva Darrel Bath (kytara), Eddie (bicí) a Pete (baskytara).

Článek

Vibrators přitom původně nehráli punk, věnovali se pub rocku, kterým se punk inspiroval, jenž ale byl mnohem víc spjat se syrovým rhythm and blues. Jakmile ale punk nastoupil, členové kapely si uvědomili, že jim přímočařejší styl vyhovuje více, i když se svých rhythmandbluesových kořenů nikdy nevzdali.

Z původní sestavy dodneška v triu zůstal jen bubeník Eddie, zpívající kytarista Knox s nimi přestal hrát na koncertech mimo Anglii po nehodě před pěti lety, kytarista John Ellis a baskytarista Pat Collier odešli už dříve, první zakotvil u Stranglers, druhý dal přednost práci zvukaře ve vlastním studiu.

V současné době hraje u Vibrators na kytaru Darrel Bath, který s kapelou působil už v devadesátých letech. Baskytary se chopil Pete z finské kapely No Direction.

Skupina však nežije jen z minulosti. Loni vydala album On The Guest List, už sedmnácté, na kterém opět hraje Knox a jež točil Collier. Nové písně doplňují tři znovu natočené starší Automatic Lover, Baby Baby a Whips And Furs.

Na albu se objevuje řada hostů, včetně Waynea Kramera z MC5 nebo Chrise Speddinga, Briana Jamese z Damned, Nicka Garratta ze spřízněných UK Subs, Hugha Cornwella ze Stranglers, ale i členů Die Toten Hosen, The Dictators a Dicks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám