Hlavní obsah

Pohřeb Věry Tichánkové bude 15. ledna ve 12.00

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední rozloučení s divadelní a filmovou herečkou Věrou Tichánkovou, která zemřela 9. ledna ve věku 93 let, bude 15. ledna od 12.00 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze, oznámila Vlaďka Němcová z pražského Divadla pod Palmovkou.

Foto: Profimedia.cz

Věra Tichánková

Článek

Zesnulá byla zakládající členkou libeňské scény a zůstala jí věrná po celý svůj herecký život. Její doménou byly zejména komické role, ve kterých dovedla s citem a pochopením vystihnout podstatu lidových postav. Zazářila však také v úlohách vážnějšího repertoáru.

V roce 2003 získala Tichánková, která byla manželkou herce Jana Skopečka, cenu Thálie za celoživotní mistrovství v činohře.

Byla známá i z mnoha filmových a televizních rolí. V 90. letech hrála například v nováckém seriálu Hospoda, známá je i jako Heřmanka ze seriálu Byli jednou dva písaři nebo Černá kronika z komedie Ať žijí duchové! Zemřela po dlouhé nemoci.[celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám