Hlavní obsah

Nejstahovanější digitální album všech dob má Adele

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Album 21 britské zpěvačky Adele je na internetu oficiálně nejprodávanější. Tři roky po svém vydání se stalo prvním digitálním albem, které překonalo hranici tří miliónů. Neoficiálně stažených kopií bude patrně ještě více.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Zpěvačka Adele

Článek

V roce 2011 a 2012 album trhalo rekordy i v počtu prodaných fyzických nosičů a stalo se 21. albem v dějinách, kterého se prodalo více než 10 miliónů kusů.

Zpěvačka zatím na superúspěšnou desku nijak nenavázala, pokud nepočítáme jednu písničku pro bondovku Skyfall, která získala Oscara za původní filmovou píseň. Údajně pracuje na desce, která by mohla vyjít během roku 2014.

Loni o dalším albu mluvila, ale zaměstnávalo ji hlavně dítě: „Poslední dobou zpívám dítěti ukolébavky, takže ani nevím, co je teď cool a co ne. Navštívím ale producenta Paula Epwortha a promluvíme si.”

Adele čerpá z folku a soulu a začalo se o ní mluvit už kolem roku 2008, kdy vystupovala s akustickou kytarou v malých klubech a neměla žádné CD. V roce 2011 pak její debut převrátil popový svět naruby. O rok později sesbírala v Los Angeles šest cen Grammy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám