Hlavní obsah

Režisér Jiří Vejdělek: Ve filmu mě může hrát fešák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nová filmová komedie Jiřího Vejdělka Něžné vlny se ve slavnostní premiéře představuje ve středu 18. prosince v podvečer prvním divákům. V českých kinech se na ni diváci mohou těšit již 9. ledna 2014. Autor a režisér Vejdělek se ve filmu vrací k zážitkům, které jej provázely a formovaly, a snaží se na ně s odstupem let dívat s humorným nadhledem.

Jiří Vejdělek k filmu Něžné vlny

 
Článek

„Něžné vlny jsou tak trochu příběhem mého dětství, mého dospívání a všech těch milostných trapasů, které s první osudovou láskou souvisejí,“ říká.

„A s tím koresponduje i obsazení. Jako režisér mám tu výhodu, že ve filmu mohl mě samotného, na rozdíl od skutečnosti, hrát inteligentní, sympatický fešák, jakým je Robert Cejnar.“

Jiří Vejdělek k filmu Něžné vlny, 2. část

Co všechno prozradil režisér o obsazení hlavních rolí, do nichž jako maminku a tatínka obsadil Táňu Pauhofovou a Hynka Čermáka?  A jak vybíral pro Hynka Čermáka jeho soky? Proč do rolí proutníků obsadil Vojtu Dyka a Jana Budaře? Podívejte se na video.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám