Hlavní obsah

Ženy ovládnou jeviště v Divadle Komedie

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová inscenace Ženy tvůrců Adély Laštovkové Stodolové a dua SKUTR spojí přední tvůrce, herce a tanečníky v Divadle Komedie. Premiéra se koná ve čtvrtek 19. prosince v pražském Divadle Komedie. Projekt navazuje na předcházející představení Adély Laštovkové Stodolové Malá smrt a Muži a volně tak uzavírá trilogii zabývající se lidskými archetypy a vzájemnými vztahy.

Foto: Lucas Ross & Marketa Rosa

Foto ze zkoušky zve na inscenaci Ženy v Divadle Komedie

Článek

Na jevišti diváci uvidí ženské osobnosti různých generací i žánrů, které s nadsázkou a humorem bilancují své životní příběhy: herečku Danu Batulkovou, pro kterou je to návrat k tanci, tanečnici a performerku Renátu Martinovou a herečku Zuzanu Stavnou.

„Jak žijí v dnešním světě ženy? Jsou na lovu. Co dělají, když je toho na ně moc? Zavařují. S lukem v ruce, šípem za pasem a švestkami v batohu vyrážejí tři ženy na cestu krajinou svých vzpomínek lemovanou gumovými zvířátky, lustrem s peříčky, totemem vlasů a šťavnatou dužinou švestek,“ doplňuje Lukáš Trpišovský z dua SKUTR. Vedle ženských postav se představí také tanečník Jaro Ondruš, herci Jakub Gottwald a Ondřej Nosálek. Oproti předcházejícím projektům, kde choreografie byla pouze dílem Adély Laštovkové Svobodové, se na jejím vzniku nově podílí Jana Burkiewiczová.

Inscenace Ženy bude v Divadle Komedie uvedena dále 22. prosince (s večírkem navíc), 18., 19. ledna a 15. a 16. února 2014. Kdo by je rád srovnal s Muži, bude mít ve stejném prostoru příležitost hned 8., 20. a 21. prosince, a dále 15., 23. ledna a 8. a 9. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám