Hlavní obsah

Správnému prstokladu žádná neodolá, radí Vojtěch Dyk v Něžných vlnách

Slavnostní premiéra nové komedie režiséra Jiřího Vejdělka Něžné vlny je naplánována na předvánoční období. Odehraje se ve středu 18. prosince. Do kin pak nový český snímek vstoupí 9. ledna 2014.

Vojtěch Dyk o filmu Něžné vlny

 
Článek

Něžné vlny jsou komedií o první lásce, o úskalích, kdy se zamilovanost objevuje v našem životě jako něco nového nepoznaného, o všech trapasech, které ji provázejí, i o tom, že na tu první lásku se nikdy nezapomíná.

Snímek Něžné vlny nás vrátí do časů nedávno minulých, kdy život se zdál být beznadějný a přece plný snů a lidských radostí. „Něžné vlny jsou kronikou milostných karambolů a trapasů. Jak mých vlastních, tak těch, kterými mě počastovali rodiče. Není divu, schopnost náležitě se ztrapnit je v naší rodině po generace dědičná. A já jsem v této oblasti naprostý šampión,“ vysvětluje režisér filmu Jiří Vejdělek.

Ve filmu budeme sledovat osudy Vojty Hrdličky, jeho milujících rodičů i jejich sousedů a přátel, kteří vstupují do jeho osudů. Vojta bude prožívat první milostné vzplanutí ke krásné akvabele Ele, která se ovšem chystá na cestu za hranice.

Ve filmu si zahraje i muzikant Vojtěch Dyk

A protože se píše rok 1989, musí zkusit pootočit kolem dějin, aby mu jeho láska nezmizela navždy. Jedním z průvodců prvními úskalími lásky je mu i hudebník Aleš v podání Vojtěcha Dyka.

Foto: Infinity

Táňa Pauhofová a Hynek Čermák v Něžných vlnách.

Aleš je na venkov k Hrdličkovým „uklizen“ pro svou slabost pro hezké ženy. Ta ho však neopustí ani na zdravém vzduchu. „Má postava není typický svůdník, ale svůdník sympaťák, který se dokáže i zamilovat. Ne že by měl každý den novou dívku, ale má ji každý druhý den. A dokáže se taky každý druhý den opravdu zamilovat. Myslím, že má fakt rád život,” popisuje svého hrdinu Vojtěch Dyk.

Jednou z neocenitelných rad, které svému svěřenci poskytne, je právě ta o perfektním prstokladu, jemuž nakonec podlehne každá žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám