Hlavní obsah

Pravdu a nic než pravdu slibuje nový kriminální seriál ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Případy 1. oddělení se bude vysílat od 6. ledna na ČT. Autoři zdůrazňují, že se extrémně soustředili na věrohodnost kriminalistické práce a na detaily. Žádná létající auta, žádné střílečky.

Případy 1. odděleníVideo: Česká televize

 
Článek

Seriál je inspirován 14 skutečnými případy, které řešila pražská mordparta. A právě z mordparty pochází i jeden ze spoluautorů scénáře Josef Mareš. Dalším je novinář Jan Malinda. Zmíněné 1. oddělení je elitní útvar policie, který se chlubí objasněností okolo 95 %.

Foto: Česká televize

Ondřej Vetchý v seriálu Případy 1. oddělení

Už podle prvního dílu série se zdá, že příběhy se nesnaží být příliš efektní. Nejdou tradičním českým stylem „bude tam trochu legrace“ ani nezapojují milostné problémy mladé kriminalistky (ve filmové mordpartě jsou samí muži, tak jak to ve skutečnosti bývá). Vrahem také nebývá nikdo překvapivý, ale logicky někdo z nejbližšího okolí. Problém pak není pachatele fyzicky chytit, ale dokázat mu čin tak, aby to přijal soud.

Foto: Česká televize

Filip Blažek

„Jsem původem dokumentarista, takže mám k realitě respekt,“ poznamenal jeden z režisérů Dan Wlodarczyk. S kolegou Peterem Bebjakem natočili i mediálně známé příběhy sexuálního agresora z Jižního Města, vraždy pracovníka televizní stanice a další.

V rolích policistů uvidíme Bolka Polívku, Filipa Blažka, Petra Stacha, Miroslava Vladyku a Ondřeje Vetchého. Jejich nepříjemného šéfa hraje Miroslav Hanuš, soudního lékaře Ondřej Malý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám