Hlavní obsah

Charlie Straight odehrají v sobotu poslední koncert

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecká skupina Charlie Straight nedávno oznámila pauzu na dobu neurčitou. Se svými fanoušky se rozloučí speciálním koncertem, který se uskuteční v sobotu 7. prosince ve Špindlerově Mlýně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Charlie Straight při přebírání ceny Anděl v roce 2013

Článek

Akce se odehraje v nově otevřeném klubu Dolská ve Špindlerově Mlýně a pořadatelé prostřednictvím Facebooku vzkazují: „Máme pro vás opravdovou bombu! S Charlie Straight jsme se dohodli, že vám dáme jejich poslední koncert jako dárek! Stačí si na www.ticketpro.cz koupit lístek za rezervační poplatek 30 Kč a dorazit na Dolskou! Nemusíme asi říkat, že lístky budou mizet rychlostí světla.“

Albert Černý, Jan Cienciala, Michal Šupák a Pavel Pilch se ve zprávě o posledním koncertu ještě vrátili k rozpadu kapely. „Za těch sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech,“ vysvětluje baskytarista Cienciala.

Zpěvák Černý dodává, že ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální, bylo zbytečné pokračovat stejnou cestou. „Podle mě by měl člověk dělat věci v životě na sto procent a nebát se změny,“ říká.

Na jednom se členové kapely shodnou, sice že řešením situace by nebyla proměna složení kapely. „Hudba Charlie Straight je vyjádřením osobností každého z nás, hrát pod stejným jménem v jiném složení by jednoduše nebylo férové,“ upřesňuje Šupák.

Po skupině Charlie Straight zůstanou dvě alba. První se jmenuje She’s a Good Swimmer a vyšlo v roce 2009, kolekce nazvaná Someone With A Slow Heartbeat je z jara loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám