Hlavní obsah

Alternativu uzavře Retrovirus Lydie Lunch

Novinky,
Praha

Vystoupení newyorské zpěvačky Lydie Lunch s novou kapelou Retrovirus zakončí ve čtvrtek 5. prosince festival Alternativy, který tento týden vrcholí koncerty belgických DAAU, amerických And The Wiremen a DJským večerem Beat Diary za účasti Švýcara Juliana Satroria, Rakušana dieb13 a tuzemského Phaerentze.

Článek

Lydia Lunch se v posledních letech vrátila k rocku. Se skupinou Big Sexy Noise se opakovaně objevila v České republice. Letos ještě přitvrdila, když sestavila nový soubor Retrovirus, který nejvíce připomíná její rané projekty 8 Eyed Spy nebo Beirut Slump.

Basy se chopil Algis Kizys, který hrával v osmdesátých letech se Swans, kdy přinášeli tu nejbrutálnější hudbu, pomalu se valící vpřed jako láva s rytmem připomínajícím zatloukání hřebů do těla na kříži. Za bicí usedl bývalý člen noiseových Sonic Youth Bob Bertekl, který v kapele hrál, když s ní Lydia Lunch jako host nazpívala Death Valley 69 o Mansonově vražedném řádění. Pak bubnoval v Pussy Galore. Posledním členem je kytarista Weasel Walter, spoluhráč free improvisingových avantgardistů Evana Parkera, Elliotta Sharpa i a Henryho Kaisera.

V tomto obsazení skupina loni natočila živé album, v Praze však vystoupí bez nemocného Kizyse, kterého nahradí Tim Dahl.

V rámci večera v Malostranské besedě budou pokřtěny dvě knihy Lydie Lunch, básnická sbírka Krvavá stopa a erotická kuchařka Máš-li hlad, tak ho hlaď.

Reklama

Související témata:

Související články

Lydia Lunch zahraje s Big Sexy Noise

Přední představitelka newyorského undergroundu, zpěvačka Lydia Lunch, vystoupí ve středu v pražském Lucerna Music Baru. Doprovodí ji muzikanti z kapely Gallon...

Výběr článků

Načítám