Hlavní obsah

Česko-slovenský film o dívce z polepšovny získal cenu ve Francii

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Zázrak režiséra Juraja Lehotského, který vznikl v koprodukci s Českou televizí, získal hlavní cenu Zlatý Atlas na mezinárodním festivalu Arras Film Festival.

Foto: Aerofilms

Z filmu Zázrak

Článek

„Film byl uveden v soutěžní sekci mezinárodních filmů International Competition. Arras Film Festival je festivalem zaměřeným na objevování nových talentů, které taky podporuje v jejich následné tvorbě i díky pitchingu Arras Days,” uvedl za tvůrce Jiří Sedlák.

„Získal již zvláštní uznání poroty v rámci soutěže Na východ od západu na 48. ročníku MFF v Karlových Varech a cenu za nejlepší herecký výkon v hlavní roli na 23. MFF Cottbus. Zázrak bude do konce roku uveden ještě na festivalu Muces ve španělské Segovii, v soutěžní sekci festivalu Camerimage v Polsku a na Tallin Black Nights FF v Estonsku,” dodal.

Režiséra inspiroval osud skutečné patnáctileté dívky. Ela se po řadě konfliktů s matkou dostává do nápravného zařízení. Dívky, které je obývají, mají za sebou často trudnější zkušenosti než řada dospělých. Drogy, prostituce, útěky z domova, záškoláctví. Před příchodem do polepšovny měla Ela vztah se třicetiletým Robym, do něhož je stále hluboce zamilovaná. Představuje si s ním společnou budoucnost, pro jejíž naplnění je odhodlána udělat téměř cokoli. V ČR film uvádí Aerofilms.

Reklama

Výběr článků

Načítám