Hlavní obsah

Nová DVD: Revival, Hon, Hlídka v Ardenách a Stav milosti

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film scenáristky a režisérky Alice Nellis Revival o návratu jedné kdysi slavné kapely patří k tomu nejlepšímu, co letos v českém filmu vzniklo. Hon je vynikající snímek dánského režiséra Thomase Vinterberga, oceněný nejen na MFF v Cannes 2012. Děj válečného dramatu Hlídka v Ardenách je situován do francouzských ardenských lesů v prosinci roku 1944. Irská mafie zuří v New Yorku ve filmu Stav milosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 46. týden

Článek

Revival

Nová DVD

Štvou vás vaši rodiče? Jsou nesnesitelní a poslouchají příšernou hudbu? Stejný pocit mají i děti hrdinů hudební komedie Revival. Otec jednoho z nich byl členem kapely Smoke, která měla slávu, ale přesto se za nejasných okolností v roce 1972 rozpadla. Každý ze čtyř bývalých muzikantů se s údělem rockera ve výslužbě vyrovnal po svém. Každý z nich má teď za sebou svůj život a  vlastní příběh. Jejich pohnutky k oživení kapely Smoke jsou různé...

Revival, ČR 2013, hudební komedie, 113 min., režie: Alice Nellis, hrají: Karel Heřmánek, Boleslav Polívka, Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Vojtěch Dyk a další.

Hon

Nová DVD

Čtyřicetiletý Lucas se nedávno rozvedl a začíná nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a pohodový vztah s dospívajícím synem. Tuto porozvodovou idylu záhy naruší jedna nahodilá lež, která se rychle začíná šířit v komunitě jeho přátel. Obavy a nedůvěra se vymknou kontrole a vesnice propadne podivné hysterii. Lukas musí uhájit svou čest a později v kolektivní štvanici i holý život. V hlavní roli napínavého dramatu exceluje Mads Mikkelsen

Hon, Dánsko 2012, drama, 111 min., režie: Thomas Vinterberg, hrají: Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaportová, Thomas Bo Larsen, Susse Woldová a další.

Hlídka v Ardenách

Nová DVD

Do ardenského lesa byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je zajistit strategicky význačnou budovu a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci zjistí, že je má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. Němci ovšem neútočí. Jde snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat?

Hlídka v Ardenách, USA 1992, válečný, 107 min., režie: Keith Gordon, hrají: Peter Berg, Kevin Dillon, Arye Gross, Ethan Hawke, Gary Sinise a další.

Stav milosti

Nová DVD

Terry Noonan se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym, který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym. Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, kdo je Terry doopravdy.

Stav milosti, USA/VB 1990, kriminální drama, 134 min. režie: Phil Joanou, hrají: Sean Penn, Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wrightová, John Turturro, John C. Reilly a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám