Hlavní obsah

RECENZE: Akustické potulování Anny K 

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Anna K je na akustickém turné a v pondělí večer odehrála druhý koncert v zaplněném Divadle Hybernia v Praze. Jako hosty si pozvala britské duo StringerBessant, kamarády, s nimiž se předloni seznámila v Žamberku.

Foto: Jan Šída, Právo

Anna K při svém akustickém vystoupení v Hybernii

Článek

Sérii unplugged vystoupení absolvuje Anna K se svou doprovodnou kapelou poprvé, což bylo na jejich pojetí přece jenom trochu znát. Možná to bylo i tím, že zpěvačka – jak sama přiznala – při dlouhých debatách se svými britskými hosty Garym Stringerem a Jackem Bessantem v pražské restauraci U Hrocha „vytrousila“ svůj falzet.

V každém případě ale akustické verze skladeb, mnohdy patřičně přearanžované, nenesly tolik energie, kolik její písně mívají při obvyklých elektrických verzích. Alespoň zpočátku to bylo velmi markantní, místy i trochu nudné.

Bylo ale možné se spolehnout na jejich melodickou příjemnost, stejně tak na skvělý hudební doprovod, vynikajícího hostujícího hráče na perkuse a skutečnost, že přes pondělní drobné výkyvy je Anna K znamenitá zpěvačka, která moc dobře ví, jak výkonu prospívá například citlivá práce s dynamikou.

Foto: Jan Šída, Právo

Anna K a StringerBessant na pódiu

Uprostřed vystoupení pozvala na pódium Stringera s Bessantem, jinak členy v devadesátých letech slavné britské skupiny Reef. Ti společně s ní představili naživo skladbu Walk To Žamberk, která vznikla poté, co s Annou K v roce 2011 strávili mimořádně příjemný večer na českém festivalu JamRock.

Přidali k tomu ještě další písničky ze svého akustického repertoáru a mimoděk tak nachystali dobrý úvod pro finále koncertu Anny K. V něm se její kapela více přimkla k původnímu rockovému pojetí skladeb a nebylo divu, že v samotném závěru diváci vstali a konec koncertu si užili vestoje.

Přirozeně se přidávalo a ti, kterým repertoár Anny K průběžně zpříjemňuje život, si slastně pobrukovali poslední skladby večera s ní.

V zásadě to byl zajímavý výlet do aranžérských končin, v nichž se rockové skupina nejprve trochu hledala a pak tam našla hudební řeč, která koncert pozvedla. Koneckonců, která kapela by to alespoň jednou takhle nevyzkoušela.

Anna K, StringerBessant
Divadlo Hybernia, Praha, 4. listopadu

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám