Hlavní obsah

Moravec: ČT si střílí do vlastní hlavy

Právo, jp
Praha

Moderátor diskusních pořadů České televize Václav Moravec je naštvaný na situaci, která vznikla v redakci zpravodajství ČT. Dvacet tři zaměstnanců obviňuje vedení redakce z cenzury a nadržování některým politickým subjektům v předvolebním vysílání. Svou stížnost zaslali Radě ČT.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Moravec, moderátor televizního pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi

Článek

Naopak přes šedesát lidí, mezi něž patři i Moravec, vedení podporuje a tvrdí, že žádný nátlak na ně vyvíjen nebyl a vedení vždy požadovalo maximální objektivitu v natáčených příspěvcích.

Pro Moravce je absurdní a „šílené“, že by stížnost na editorskou politiku v redakci měla řešit Rada ČT, která je politickým orgánem, protože ji volí politici a členové rady jsou politikům odpovědni.

„To je na zrušení veřejnoprávní televize, pokud by měla v takové věci rozhodovat rada. Poškozuje to zpravodajství a hlavně ČT. To si musíme vyřešit my sami v redakci,“ řekl Moravec v pátek Právu.

„ČT si takovými neuváženými kroky střílí po vlastní hlavy“, míní Moravec. On sám vyčká, jak se k vývoji situace postaví generální ředitel Petr Dvořák. Odejít z ČT zatím Moravec nehodlá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám