Hlavní obsah

Foo Fighters jsou zpět. V prosinci chystají velký koncert

Právo, Jaroslav Špulák

Americká rocková skupina Foo Fighters, v jejímž čele stojí bývalý člen Nirvany Dave Grohl, se po roce vrátí na pódia. Oznámila termín svého prvního letošního koncertu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dave Grohl při loňském koncertu kapely v Praze

Článek

Když loni ukončila své turné, jehož zastávkou se v srpnu stala i zaplněná pražská O2 Arena, stáhla se z pódia a ústy zpěváka a kytaristy Grohla oznámila, že si dá na nějaký čas pauzu. V červnu ale formace světu sdělila, že začala nahrávat novou desku, a v srpnu dodala, že už nové skladby napsala.

Aktuálně přichází s oznámením svého návratu na pódia. 13. prosince vystoupí v mexickém hlavním městě Ciudad de México na stadiónu Foro Sol, který má kapacitu 55 tisíc diváků. Společně s Foo Fighters se tam představí i skupina The National.

Foo Fighters odehráli svůj zatím poslední koncert 29. září loňského roku na Global Citizen Festivalu v New Yorku. Vydání nového alba se očekává v příštím roce.

„Nová deska ještě není natočená, ale myslím si, že další rok bude pro Foo Fighters bezpochyby velmi významný. Bude to skvělé, nemohu se dočkat,“ řekl Grohl před několika týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám