Hlavní obsah

Slovenská Markíza zruší jeden ze svých čtyř kanálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsledovanější slovenská televize Markíza kvůli úsporám zruší jeden ze čtyř kanálů. Televize ve čtvrtek potvrdila, že ukončí vysílání své nejmladší stanice Fooor, i když to nedávno popřela. Podle slovenských medií se tak stane na konci tohoto roku. Markíza stejně jako česká televize Nova patří do skupiny Central European Media Enterprises (CME), která letos prohloubila ztrátu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Markíza patří k nejsilnější televizní skupině na Slovensku.

Článek

„Jsme přesvědčeni, že je lepší mít vedle Markízy dvě silnější než tři menší stanice, a to jak z ekonomického hlediska, tak z pohledu postavení skupiny,” uvedla mluvčí televize Tatiana Tóthová.

O zrušení kanálu Fooor, který začal vysílat teprve v únoru a který se zaměřoval na komedie, seriály a zábavu, se spekulovalo už dříve. Důvodem bylo rozhodnutí Markízy přesunout některé seriály z tohoto kanálu na jiné stanice. Sledovanost Foooru se pohybovala kolem 1,5 procenta. Snížení počtu stanic Markíza oznámila měsíc po výměně svého šéfa, kterým se stal rakouský manažer Matthias Settele.

Hlavní konkurent Markízy, televize Joj, provozuje na Slovensku čtyři televizní kanály. Poslední z nich spustil vysílání na začátku září. Veřejnoprávní RTVS má dva televizní kanály. Vlastník Markízy, společnost CME, za tři čtvrtletí prohloubil ztrátu po zdanění na 173,3 miliónu dolarů (3,2 miliardy korun). O rok dřív CME vykázala ztrátu 43,3 miliónu dolarů. Výnosy klesly o 12,7 procenta na 453,1 miliónu dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám