Hlavní obsah

Nové knihy: Urbaníková, Hvorecký, Harperová, Brandman a Lenderová

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajujeme milostným románem slovenské autorky Evy Urbaníkové a pokračujeme prózou jejího rodáka Michala Hvoreckého. Britský autor Simon Scarrow zavede do starého Říma, Američanka Karen Harperová zase do časů královny Alžběty. V detektivním žánru zemřelého Američana Roberta B. Parkera pokračuje jeho spolupracovník Michael Brandman. Po osudu dcery K. H. Borovského pátrala Milena Lenderová. A nádavkem komiksový příběh trojice Geoffa Johnse, Jima Lee a Scotta Williamse.

Článek

Eva Urbaníková:

Měj mě rád

Nové knihy

Soňa žije až v příliš klidném vztahu s racionálním gynekologem Tomášem. Dobrovolně odejde ze školy, cestuje po Indii, cvičí jógu, miluje alternativní přístup k životu. Jednoho dne jí zavolá křehká Jana, která se bojí porodu. Soňa se setkává s jejím manželem Jurajem…

Motto, přeložila Miluše Krejčová, 328 stran, 229 Kč

Michal Hvorecký:

Smrt na Dunaji

Nové knihy

Martin a Mona se poznali v Bratislavě a jejich životy spojila řeka. Po letech se znovu potkají na luxusní lodi plné Američanů, která se plaví z Regensburgu do delty Dunaje v Rumunsku. Dobrodružný cestopis, parodie masové turistiky a hlavně příběh o lásce, která stála na vodě.

Kniha Zlín, přeložil Martin Hradecký, 272 stran, 279 Kč, e-kniha 169 Kč

Simon Scarrow:

Centurion

Nové knihy

Následník trůnu se chystá svrhnout palmýrského krále, vypovědět smlouvu s Římem a přidat se na stranu Parthie. Macro a Cato jsou se svými vojáky vysláni králi na pomoc. Dává jim generál Longinus šanci, aby se stali hrdiny, nebo se jich chce definitivně zbavit?

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 344 stran, 299 Kč

Karen Harperová:

Zemřít s přílivem

Nové knihy

Královna Alžběta se vrátila z venkovského vyhnanství do Londýna. Je den korunovace. Ve chvíli, kdy se průvod přibližuje k paláci ve Westminsteru, ozve se výstřel. Krátce nato se královna dozví o vraždě urozené dámy, sestry blízké přítelkyně. Podaří se dopadnout vraha?

BB art, přeložila Anna Grušová, 232 stran, 249 Kč

Michael Brandman, Robert B. Parker:

Vražda před kamerou

Nové knihy

Druhý román o Jessovi Stoneovi po smrti Roberta B. Parkera pochází z pera Michaela Brandmana. To podstatné zůstává zachováno: břitký styl, propracovaná zápletka a překvapivé zvraty.

BB art, přeložil Michal Prokop, 232 stran, 249 Kč

Milena Lenderová:

Dcera národa?

Nové knihy

Je povinností jedince obětovat své štěstí zájmu národa? Zdeňku Havlíčkovou (1848–1872), dceru K. H. Borovského, prohlášenou „dceru národa“ však táhlo srdce „špatným“ směrem, k rakouskému důstojníkovi, a tak Zdeňka umírá ve čtyřiadvaceti letech jako národem zavržená.

Paseka, 328 stran, cena 298 Kč

Geoff Johns, Jim Lee, Scott Williams:

Liga stravedlnosti

Nové knihy

Superhrdinové – jako například Superman v Metropolisu nebo záhadný Batman v Gothamu – jsou pro svět něčím novým a děsivým. Když však série podivných útoků rozpoutá hrozbu, která na Zem přichází z jiného světa, musí tito hrdinové spojit své síly...

BB art, Ľudovít Plata, 192 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám