Hlavní obsah

Nová alba: Arcade Fire, Trivium či Stone Temple Pilots

Právo, Jaroslav Špulák

Mezi novinkami tohoto týdne jasně září očekávané nové album kanadských Arcade Fire. Písničky poskládali rovnou na dvě desky a zdá se, že si nenechají své dobré renomé vzít. Zuzana Smatanová přichází s kolekcí hitů a jednou novinkou, Trivium s novými metalcoreovými údery a třeba Stone Temple Pilots zase se zpěvákem kapely Linkin Park.

Článek

Arcade Fire: Reflektor

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové dvojalbum Grammy oceněné kanadské skupiny Arcade Fire navazuje na to nejlepší, co dosud nabídla. Nadto si dala nesmírně záležet na aranžích a dovedla je do modernější podoby než dosud. Týká se to i zvuku nahrávky. Opět jde o tzv. totální muzikantství, na hudební scéně málo vídané.

Zuzana Smatanová: Momenty 2003-2013

Foto: Monitor

Nová alba

Dvojalbum aktuálně nejoblíbenější slovenské zpěvačky, několikanásobné vítězky tamní ankety Slávik, přináší její největší hity, novu písničku z letošního roku a na druhém CD i nahrávky z jejích spoluprací. Jsou na něm skladby, které natočila s Desmod, IMT Smile, Chinaski, Čechomorem nebo Peterem Cmorikem.

Trivium: Vengeance Falls

Foto: Roadrunner

Nová alba

Šesté album metalcoreového kvarteta z Orlanda na Floridě produkoval David Draiman, jinak zpěvák kapely Disturbed. Evidentně pomohl nejvíce zpěvákovi Mattu Heafymu, jehož rozsah jako by se uvolnil. Album rozhodně patří k těm lepším, jež kapela nahrála.

Ayo: Ticket To The World

Foto: Universal Music

Nová alba

Ticket To The World je čtvrté album nigerijsou-německé zpěvačky Ayo. Bylo nahráno v New Yorku ve spolupráci s Jayem Newlandem, producentem prvních dvou alb zpěvačky. Spojuje se na něm folk, soul a hip-hop.

Anna Calvi: One Breath

Foto: Domino Records

Nová alba

Nové album britské indiepopové zpěvačky Anny Calvi získalo v zahraničí rozdílné recenze. Podle jedněch je příjemným zjevením, podle jiných spíše naopak. Každopádně se díky tomu všemu o vokalistce hovoří. Deska je to zajímavá a o konečném pocitu z ní bude jistě spolurozhodovat i momentální rozpoložení posluchače.

Stone Temple Pilots: High Rise

Foto: Sony Music

Nová alba

Jedna z nejvlivnějších rockových skupin devadesátých let Stone Temple Pilots spojila po rozchodu se zpěvákem Scottem Weilandem své síly s vokalistou Linkin Park Chesterem Benningtonem. Výsledkem je maxisingl o pěti skladbách, který je možnou odpovědí na otázku, jakým směrem by se Stone Temple Pilots měli vydat.

John Newman: Tribute

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album britského zpěváka Johna Newmana. Pohybuje se na něm v oblasti soulu a popu a je evidentní, že například singl Love Me Again je přinejmenším povedený. Zbytek alba je ale spíše průměrný, pěvecký talent přesto nelze Newmanovi upřít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám