Hlavní obsah

Mladí filmaři se inspirovali Bukowským a natočili Skoro úplně vymyšlený film

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí filmaři ze zlínské univerzity dokončili celovečerní snímek Skoro úplně vymyšlený film. Po premiéře ve zlínském Velkém kině s ním objedou republiku. Promítnou ho ve více než dvaceti kinech a alternativních klubech, informoval Jan Malý z rektorátu univerzity. Nezávislý film vznikl na motivy díla amerického spisovatele Charlese Bukowského.

Foto: Profimedia.cz

Charles Bukowski

Článek

Štáb urazí při prezentaci filmu přes dva tisíce kilometrů. „Po intenzivním roce stráveném s filmem potřebuju pořádnou dovolenou a asi není lepší příležitost, jak ji prožít, než putovat spolu s ním z města do města,“ uvedla režisérka a scenáristka Tereza Kovářová. Tvůrci chtějí po projekcích diskutovat s diváky v klubech.

Snímek se inspiroval Bukowského Skoro úplně vymyšlenou básní. Vypráví příběh samotářského spisovatele Henryho, který se vrací z cest a u svého prahu nachází hromádku dopisů bez oslovení a podpisu. V hlavních rolích vystupují slovenská herečka Katarína Petrtylová a Petr Kubes z Moravského divadla Olomouc.

Charles Bukowski (1920–1994) byl enfantem terrible americké literatury a slávy se dočkal na sklonku svého života. Celý život psal romány, povídky a básně, umění se však začal plně věnovat teprve ve svých 46 letech. Bukowski poznal za svůj život mnoho žen a inspiroval se těmito zkušenostmi při psaní – jeho styl byl hrubý, prostý. V jeho díle je plno šťavnatých výrazů, tématy byly alkohol, sex a násilí. Podle odborníků byl citlivou duší i hrubiánem zároveň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám