Hlavní obsah

Film o Bridget Jonesové byl pozastaven

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv to vypadalo na komerční hit, který je potřeba za každou cenu dostat rychle do kin, situace kolem hollywoodského filmu Bridget Jones’s Baby se komplikuje. Nic na tom nemění fakt, že další knižní pokračování jejího osudu čtenářky nakupují po tisících.

Foto: Universal

Bridget a její nápadníci

Článek

Nová kniha Bridget Jones: Mad About the Boy, která zatím nevyšla v češtině, se v Británii výborně prodává i přes úvodní trapas, kdy omylem vytiskli knihy se 40 stránkami z jiného titulu a náklad se musel stahovat. Za první den se prodalo asi 46 000 výtisků, filmy byly v minulosti také komerčně úspěšné, ale zdá, že se cosi zadrhlo.

„Vydání knihy v mnoha zemích zabírá veškerý čas Helen Fieldingové a zatím se neuvažovalo o filmových právech na knihu Bridget Jones: Mad About the Boy,” sdělila agentka Fieldingové Imogen Pelhamová listu The Hollywood Reporter, který naznačuje, že vznikl problém i s klíčovou herečkou Renée Zellwegerovou, jejíž hvězda prý značně pohasla. Je těžké vybavit si jediný opravdu úspěšný film, který natočila za poslední roky. Snímek My Own Love Song (2010) dokonce ani nebyl v amerických kinech uveden.

Společnosti Working Title a Universal už velmi dlouho připravují film Bridget Jones’s Baby, který se měl natáčet loni se Zellwegerovou, Colinem Firthem a Hughem Grantem, jenže byl pozastaven.

Tim Bevan z Working Title sdělil, že se dále pracuje na scénáři, a proto se natáčení zdržuje, ale film nakonec určitě natočí. Také agent Renée Zellwegerové s filmem počítá, ale poněkud znechucený Colin Firth letos řekl v rozhovoru pro Chicago Sun-Times, že “než se rozhoupou, tak už uvidíme spíše příběh Bridgetiny vnučky”.

Reklama

Výběr článků

Načítám