Hlavní obsah

Pražský Fresh Film Fest: v pátek s diskem, o víkendu s fanatismem

Právo, far

Pražský festival studentských filmů a debutů Fresh Film Fest se překlenul do své druhé poloviny. O víkendu se mohou filmoví fanoušci těšit na pořádnou dávku fanatismu, tomuto tématu je totiž jubilejní desátý ročník věnován.

Foto: archiv Fresh Film Festu

Z filmu Drogová válka.

Článek

Fresh Film Fest se koná v několika pražských kinech (Světozor, Kino 35 Francouzského institutu, Bio Ponrepo, zdarma na FAMU a také v letním kině v Riegrových sadech).

Páteční disco

Páteční večer v klubu Ilusion, kde je pořádán doprovodný program, bude věnován disku. „Jestli se chcete dozvědět proč a jak se disco dodnes hraje, jak se na něj tancuje, a zažít atmosféru slavných klubů Studio54, The Gallery nebo Paradise Garage, máte jedinečnou příležitost zajít na speciální Disco večírek v klubu Ilusion,“ zvou pořadatelé Fresh Film Festu.

Po promítání dokumentu Secret Disco Revolution se uskuteční krátká interaktivně-multimediální přednáška, které se zhostí rezident pražských funkových nocí a DJ Rádia1 Mr. Ultrafino. Následovat bude autentický disco mejdan.

Foto: archiv Fresh Film Festu

Z filmu To není Kalifornie.

Z hlavní sekce Fanatismus diváci o víkendu uvidí například televizní film Made in Britain (1983) režiséra Alana Clarka o 16letém skinheadovi, kterého ztvárnil mladý Tim Roth. Kanadský dokument Měsíčníci! z roku 2012 vypráví příběh několika osobností, které propojuje silná posedlost Měsícem. Program v této sekci o víkendu doplní starší filmy jako drama Kult hákového kříže, dobrodružný Fitzcarraldo nebo válečná Apokalypsa.

Nesoutěžní sekce Break Rules nabídne například nejnovější film Terrence Malicka To the Wonder s Rachel McAdamsovou, Benem Affleckem, Olgou Kurylenko či Javierem Bardemem. K raritám se řadí snímek Zapomeňte na film, koukejte na titulky složený z nejzajímavějších úvodních titulkových sekvencí celovečerních filmů. K sobotním nočním lákadlům bude patřit Drogová válka, nový film Johnnyho To, který je příběhem tažení protidrogové jednotky proti vlivnému seskupení výrobců a překupníků drog.

V letním kině se bude zdarma v sobotu promítat snímek We Are Modeselektor o stejnojmenné berlínské hudební formaci, v neděli pak snímek Tohle není Californie, ve kterém s využitím černobílých animací, náladového retrosoundtracku a nespočtu archívních amatérských záběrů tvůrci filmu přibližují počátky skateboardové subkultury v tehdejším východním Berlíně.

Hudební videoklipy

O víkendu také mohou diváci vidět všechny snímky z hlavní soutěžní sekce Fresh Generation prvních a druhých celovečerních filmů. V sobotu v rámci doprovodného programu v klubu Illusion uvede osobně dánský režisér Martin de Thurah své hudební videoklipy (např. James Blake, Feist, Editors, Röyksopp, David Byrne). Závěrečným filmem v neděli bude britská komedie s prvky sci-fi Na konci světa režiséra Edgara Wrighta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám