Hlavní obsah

Herzigová hraje v Michálkově Pohádkáři

Právo, Věra Míšková

Ve druhé polovině srpna padne první klapka nového filmu režiséra Vladimíra Michálka Pohádkář. Scénář napsal na motivy knihy Barbary Nesvadbové Marek Epstein, v hlavních rolích se potkají Jiří Macháček, Anna Geislerová a poprvé v českém filmu modelka Eva Herzigová. Hudbu složil Richard Müller.

Foto: ČTK

Modelka Eva Herzigová

Článek

Pohádkář vypráví příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu a lži a věčném odpouštění. „Zatímco Bára Nesvadbová sleduje emoce a pocity svých hrdinek, zrazovaných a novými nepravdami konejšených, my se vydáváme po stopách Máry, muže nemocného láskou a lhaním,“ říká scenárista Marek Epstein.

Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a dokázal žít dva odlišné životy. Mára/Kamil se tak ocitá mezi dvěma ženami, z nichž ani jednu nedokáže opustit. Ať už ho k nim poutá vášeň, potřeba zázemí, nutnost mít vedle sebe silného partnera nebo jen něžnou milující bytost. Každá měla důvod ho milovat a obě měly důvod ho zabít. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára byl, tím víc ho začíná chápat, a co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama.

„Nemohu jednotlivé příběhy rozlišovat. Všechny dohromady tvoří kompaktní celek. Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí,“ říká režisér. K postavám dodává: „Více méně všechny se rekrutují ze střední třídy a je jim od 38 do 44 let. Žijí své ‚normální životy‘ a jsou dobří ve svých profesích. Nic extrémního. Jejich charaktery jsou natolik zajímavé, včetně situací, v nichž se ocitají, že by film mohl být nadprůměrným hereckým koncertem. Nicméně to si žádá naprosto přesné herectví.“

V dalších rolích uvidíme Matěje Hádka, Annu Linhartovou, Marianu Kroftovou, Jiřího Dvořáka a další. S premiérou se počítá na podzim 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám