Hlavní obsah

Český snímek má šanci na celosvětovou distribuci díky Disneymu

Novinky, Stanislav Dvořák

Producent Petr Keller a filmař Steve Lichtag natočili film o zvířatech na nádherném atolu v Indickém oceánu Aldabra. Nyní jednají s americkou společností Disney o celosvětové distribuci, což se českým filmům moc často nestává.

Foto: Starlite Production

Režisér Steve Lichtag s želví filmovou hvězdou

Článek

„V roce 2005 jsem našel ostrov, kde se nesmělo točit, ta exkluzivita je v tom, že tam lidi nemůžou. Není to dokument, má to příběh a to je (producenty) zaujalo, proto se s námi spojili,” řekl Novinkám Petr Keller.

„Komentář necháme namluvit speakerem, který dělal trailer, a doufám, že to prezident společnosti Disney schválí. Chtěli bychom, aby to namluvil Morgan Freeman. On teď čeká, až uvidí finální verzi. Jsem absolutně nadšený, ale pokora je na místě,” dodal Keller.

Foto: Starlite Production
Foto: Starlite Production
Foto: Starlite Production

Aldabra leží více než 1000 kilometrů od hlavního seychelského ostrova Mahé a je jedním z mála míst na Zemi, které po staletí zůstává prakticky nedotčeno civilizací.  Druhý největší korálový atol na světě si díky naprosté izolaci uchoval okouzlující přírodní svět ve své takřka původní podobě. V roce 1982 vyhlásila organizace UNESCO Aldabru světovým přírodním dědictvím.

Jacques Cousteau tam kdysi točil svůj oceněný dokument Tichý svět. Nyní mají Češi se svým filmem možnost zaujmout diváky po celém světě.

Hollywoodský příběh

„Ve filmu se prolínají skoro dvě desítky příběhů různých hrdinů z podivuhodného zvířecího světa. Náš film je  mozaikou vtipných, napínavých i poetických příběhů. Vtáhne publikum do napínavých dobrodružství, ale i rozesměje a pohladí,“ řekl režisér Steve Lichtag.

Foto: Starlite Production
Foto: Starlite Production

Z filmu Aldabra

Keller a Lichtag v Los Angeles zpracovávali film s tamními zkušenými filmaři, jako jsou Don Hahn (Lví král, Kráska a zvíře) a Kirk Wise, který byl jedním z režisérů Krásky a zvířete nebo animovaného Zvoníka u Matky Boží. Pomáhal jim také David Reynolds (scenárista, který spolupracoval například na filmech Mulan, Život brouka, Kniha džunglí a Hledá se Nemo).

Hudbu k Aldabře mají nahrát Robert Jíša a baskytarista skupiny King Crimson Tony Levin. Objeví se tam i motivy skladatele a zpěváka Petera Gabriela. Premiéra se chystá na podzim letošního roku, do kin snímek uvede společnost Falcon.

Reklama

Výběr článků

Načítám