Hlavní obsah

Z hereček v Hollywoodu loni vydělala nejvíc Angelina Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angelina Jolie (38) si v loňském roce z hollywoodských hereček vydělala nejvíc. Podle žebříčku časopisu Forbes dostala 33 miliónů dolarů (necelých 660 miliónů korun) a lehce předstihla Jennifer Lawrencovou, letošní držitelku ceny Oscar za nejlepší herečku, která vydělala 26 miliónů dolarů (necelých 520 miliónů korun).

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie

Článek

Na třetí místo sestoupila předloňská vítězka žebříčku Forbes Kristen Stewartová ze série Twilight sága. Ta loni vydělala 22 miliónů dolarů (necelých 440 miliónů korun).

„Hollywood se Jolie nevyhýbá. Je stále jednou z mála hereček, které si mohou říct za roli ve správném filmu o více než 15 miliónů dolarů - jako například v Maleficent, Disneyho převyprávění pohádky o Šípkové Růžence,” napsala na webu Forbes  reportérka Dorothy Pomerantzová. Film Maleficent uvede společnost Walt Disney do kin příští léto.

Angelina Jolie se dostala do hlavních zpráv v květnu, kdy se z preventivních zdravotních důvodů rozhodla pro oboustrannou mastektomii, tedy odstranění prsů. Globální celebrita se třemi vlastními a třemi adoptovanými dětmi a slavným partnerem Bradem Pittem se loni dostala na první místo z předloňské třetí příčky.

Na čtvrtém místě za loňský rok skončila se 20 milióny dolarů Jennifer Anistonová, která se příští týden předvede v USA v komedii Millerovi na tripu. Sandra Bullocková loni klesla ze třetího místa na sedmé a Julia Robertsová se s 11 milióny dolarů propadla z šesté příčky na konec první desítky.

Reklama

Výběr článků

Načítám