Hlavní obsah

Český Krumlov s áriemi i Queeny

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kombinaci dokládající vícežánrový záběr hudebního festivalu v Českém Krumlově uslyší návštěvníci prvních dvou dnů 22. ročníku nejprestižnější letní přehlídky u nás.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Pohled na Český Krumlov od zámeckých hradeb.

Článek

Zahájení patří v Pivovarské zahradě lotyšské mezzosopranistce Elině Garanči. Doprovodí ji SOČR v galakoncertu ponejvíce francouzských árií 19. století včetně Bizetovy Carmen, s níž okouzlila New York.

V sobotu stejný prostor v zahradě uvítá opět rozhlasový orchestr s koncertem The Queen Symphony. Poctu legendární britské skupině připravil britský dirigent a skladatel Tolga Kashif, účinkují dva sbory, Kühnův smíšený a dětský, a zazní nejznámější hity skupiny.

„Loni z koncertu pro bouři sešlo, a tak doufám, že letos vše vyjde,“ těší se prezident festivalu Jaromír Boháč. Z dalšího programu festivalu, který potrvá do 17. srpna, doporučuje recitál Adama Plachetky, jihokorejského klavíristu Kun Woo Paika, ale i hity z broadwayských muzikálů s mladými americkými zpěváky či gratulační koncert Čechomoru k 25. výročí kapely.

„Bohužel jsme z finančních důvodů museli změnit dva koncerty, ale naši jazzoví trumpetisté s big bandem Gustava Broma či bulharská houslistka Albena Danailova jsou podle mě výbornými náhradami,“ konstatuje Boháč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám