Hlavní obsah

Nové knihy: Moyesová, Dostojevskij, Bernhard, Carter a Lindgrenová

Právo, František Cinger

V seznamu nových titulů připomínáme příběh hrdinů britské autorky Jojo Moyesové, nový překlad Dostojevského i výbor publicistiky a rozhovorů rakouského dramatika Thomase Bernharda. Detektivní žánr zastupují Američan Chris Carter a irský rodák Laurence O’Bryan. O slovo si říká švédská klasička tvorby pro děti Astrid Lindgrenová a nádavkem dva zbrusu nové komiksy.

Článek

Jojo Moyesová:

Než jsem tě poznala

Foto: Euromedia Group

Jojo Moyesová: Než jsem tě poznala

Neobyčejně silný romantický příběh bývalé servírky Louisy Clarkové a Willa Traynora, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ní však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí toho, koho miluje.

Euromedia Group, k. s. – Ikar, přeložila Lucie Mikolajková, 408 stran, 349 Kč

Fjodor Michajlovič Dostojevskij:

Bratři Karamazovovi

Foto: Euromedia Group

Fjodor Michajlovič Dostojevskij: Bratři Karamazovi

Literární epos, považovaný za jeden z vrcholů autorovy tvorby, v novém překladu. Obsesivní touha po životě je společným jmenovatelem psychopatických postav, otce Fjodora a bratrů Ivana, Dmitrije, Aljoši. Nejstarší syn před svědky přísahá, že otce zabije…

Euromedia Group, k. s. – Odeon, přeložil Libor Dvořák, 984 stran, 499 Kč

Thomas Bernhard:

Pravdě na stopě

Foto: Prostor

Thomas Bernhard: Pravdě na stopě

Svazek rozhovorů, dopisů a fejetonů ukazuje „veřejného Bernharda“. Podle chronologického řazení shromažďuje jeho žurnalistické práce a veřejná vyjádření. Jde o charakteristický rukopis, nestabilní střed mezi humorem a vážností, komedií a tragédií.

Prostor, přeložili Nikola Mizerová, Pavel Novotný a Miroslav Petříček, 288 stran, 347 Kč

Chris Carter:

Noční lovec

Foto: BB art

Chris Carter: Noční lovec

V Los Angeles řádí sériový vrah. Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí – jen zašité rány, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli.

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 328 stran, 299 Kč

Laurence O’Bryan:

Instanbulská mozaika

Foto: Euromedia Group

Laurence O’Bryan: Instanbulská mozaika

Seana Ryana vyděsí zpráva, že jeho kolegovi a příteli Aleku Zegliwskému, pracujícímu na archeologickém projektu v Istanbulu, někdo brutálně usekl hlavu. Ryan přilétá do Turecka identifikovat tělo a brzy nato se sám ocitá ve smrtelném ohrožení. Musí tedy najít vraha.

Euromedia Group, k. s. – Knižní klub, přeložila Edda Němcová, 392 stran, 297 Kč

Astrid Lindgrenová:

Bratři Lví srdce

Foto: Albatros

Astrid Lindgrenová: Bratři Lví srdce

Příběh odvahy, cti a věrného přátelství, které zvítězilo nad smrtí, zradou a nenávistí, prožili sourozenci Jonatán a Karel, zvaný Suchárek. Kniha, která i v liberálním Švédsku vyvolala skandál a v Čechách mohla vyjít až v 90. letech, nyní vychází už ve čtvrtém vydání.

Albatros, přeložila Jarka Vrbová, 452 stran, 199 Kč

Geoff Johns, Ethan Van Sciver:

Flash: Znovuzrození

Foto: BB art

Geoff Johns, Ethan Van Sciver: Flash: Znovuzrození

Pro ty, kdo nesli jméno „Flash“ před ním i po něm, představoval Barry Allen největšího z hrdinů oblékajících šarlat zdobený bleskem. Když Mnohovesmír čelil Krizi, která hrozila jeho zničením, Barry obětoval život, aby převážil misky vah k vítězství.

BB art, přeložil Martin Antonín, 168 stran, 399 Kč

Mark Millar, John Romita jr.:

Kick-Ass: Nářez 2

Foto: Crew

Mark Millar, John Romita jr.: Kick-Ass: Nářez 2

David Lizewski, puberťák s nulovým výcvikem a superhrdinským kostýmem, se chce stát členem superhrdinského týmu. Jenže druhá strana má ten samý nápad. Nářezův bývalý parťák Zuřivec dává do kupy tým psychopatů, aby zničili vše, co je Nářezovi drahé.

Crew, přeložil Darek Šmíd, 208 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám