Hlavní obsah

Kalhotky fanynek i holý zadek. Komedie Revival je o rock'n'rollu

Novinky, mak
Praha

Nová komedie Alice Nellis Revival je nabitá hudbou a humorem. Herci Boleslav Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek a Marián Geišberg hrají členy kapely, která se po letech dává znovu dohromady. První záběry z Revivalu dokazují, že zábavy si diváci ve filmu užijí opravdu hodně. Nová komedie má premiéru na festivalu v Karlových Varech.

Ukázka z koncertu z filmu RevivalVideo: Bontonfilm

 
Článek

Komedie Revival pojednává o rockové skupině Smoke, české verzi Rolling Stones, která se za nejasných okolností v roce 1972 rozpadla. Bývalí členové se rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Každý má k tomu své důvody a každý z nich si stačil nastřádat své vlastní osobní průšvihy. Ve středu dění proto není jen návrat kapely na pódia, ale i život jejích členů.

Týden před světovou premiérou a dva týdny před uvedením do kin uvádějí Novinky tři scény z komedie Revival. Nechybí v nich fanynky, které házejí kalhotky na pódium, holý zadek jednoho z členů skupiny nebo slepý bubeník, kterého hraje autor hudby k filmu Jan Ponocný.

„Kvůli jedné scéně jsme mu kapali do očí speciální kapky, a potom doopravdy celý den neviděl. Takže jeden den byl skoro jako slepý a motal se po hudebním studiu,“ vzpomíná na natáčení režisérka Nellis.

Ukázka ze zkušebny z filmu RevivalVideo: Bontonfilm

Vedle toho se v ukázkách představí i další důležité tváře filmu. Vojta Dyk hraje syna Boleslava Polívky a současně populárního muzikanta, jemuž návrat starých pánů na pódia připadá zpočátku „morbidní“. Richard Genzer představuje manažera kapely, Jenovéfa Boková hraje jeho dceru, která se o kapelu stará.

Ukázka s Richardem Genzerem z filmu RevivalVideo: Bontonfilm

„Geňa je původem tanečník. Ale také dobrý herec, i když známý jen z určitého žánru. Hledala jsem někoho neokoukaného, aby mezi těmi hvězdami, které divák zná, byl někdo jiný. Musí v sobě mít určitý druh bonvivánství a Geňa to splňuje. Jeho hrdina je člověk, který se pořád a za všech okolností bude rvát a v sebezoufalejší situaci bude tvrdit, že to všechno takhle vlastně plánoval. V Čechách takových lidí moc není,“ říká Alice Nellis.

Nechybí kalhotky fanynek

„Revival je komedie o rock'n'rollu a o jednom podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl,“ popsala Alice Nellis své dílo. První část tvrzení dokumentuje ukázka z jednoho z koncertů filmové kapely Smoke. Jenovéfa Boková poctí muzikanty svými kalhotkami a jejího nápadu se chytí i další ženy v roztančeném publiku.

Natáčecí štáb měl pro scénu koncertu v Hořovicích připravené spodní kalhotky, které měly fanynky házet hudebníkům na pódium. Kalhotky byly speciálně upravené, se všitými olůvky, aby dobře létaly vzduchem. Ale když koncert skončil, na pódiu se kromě oněch připravených kalhotek nečekaně našlo i několik dalších a pár podprsenek. Bez olůvek. Zřejmě z vlastní iniciativy komparsistek.

Nellis o natáčení: Snažila jsem se, abych neporodila

Revival je třetí celovečerní film, který Alice Nellis natočila se svým manželem, kameramanem Matějem Cibulkou.

„Naštěstí nás nečekala žádná špatná překvapení, nebyli jsme ani příliš závislí na počasí. Natáčení bylo velmi příjemné hlavně díky čtyřem chlapíkům v hlavních rolích, kteří ať už z hrůzy, že jim tam předčasně porodím, nebo ze své profesionality byli velmi příjemní, což je pro režiséra velký bonus,“ říká Alice Nellis, která Revival režírovala v pokročilém stádiu těhotenství. V kinech film poběží od 11. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám