Hlavní obsah

Nové knihy: Shteyngart, O´Connorová, D. B. Fabian, Neff i Stingl

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové tituly se blíží prázdninové době, a tedy i větší nabídce pro mladší čtenáře. Zahajujeme americkým prozaikem Garym Shteyngartem a pokračujeme britským autorem Gavinem Extencem. Připomínáme Američanku Flannery O´Connorovou. Slovenský spisovatel Dušan D. Fabian nabízí detektivní příběh s nádechem sci-fi. Podobný žánr připomíná povídkový soubor Ondřeje Neffa. Klasický detektivní příběh přináší Ir John Connolly. O lásce a těžkostech s ní spojených vypráví Američanka Meg Cabotová. Pro děti napsal příběh i cestovatel Miloslav Stingl.

Článek

Gary Shteyngart

Megasmutná pravdivá lovestory

Nové knihy

Lenny Abramov pracuje ve firmě nabízející lékařsky prověřenou nesmrtelnost a při honu na evropské zákazníky se seznámí s mladou Koreoameričankou Eunice. Zatímco se vztah úspěšně vyvíjí, digitální i analogová Amerika se propadá do finančního i politického chaosu...

Argo, přeložila Martina Knápková, 414 stran, 398 Kč

Gavin Extence:

Vesmír versus Alex Woods

Nové knihy

Příběh o přátelství a poslední cestě osciluje mezi dobrem a zlem, smíchem a slzami. Vypráví o setkání dospívajícího Alexe a válečného veterána Petersona, jehož životní moudrost a osud ho dovedou k závěru, že nikdo nežije dvakrát – a svědomím je třeba se řídit už teď.

Argo, přeložily Jitka Fialová a Petra Luňáková, 350 stran, 398 Kč, e-kniha 188 Kč

Flannery O´Connorová:

Všechno, co se povznáší, se musí setkat

Nové knihy

Může Kristus vytetovaný na zádech obrátit svého nositele na pravou víru? Ani v druhé autorčině povídkové sbírce nechybějí její oblíbená témata: víra či nevíra a důsledky z toho plynoucí, rodinné rozbroje, rasové postoje, otázky vykoupení či poznání.

Argo, přeložili Petr Onufer, Marcel Arbeit, František Vrba a Tomáš Vrba, 328 stran, 328 Kč

Dušan D. Fabian:

Sonáta pro Azazela

Nové knihy

Na tajném místě se chystá dražba. Ale dřív, než stihne předmět změnit majitele, zhasnou v budově všechna světla. Obchodníci záhy zjistí, že jsou uvěznění v betonovém bludišti. Jediný, kdo neztrácí duchapřítomnost, je Felix Jonáš.

Epocha, přeložil Robert Pilch, 168 stran, 159 Kč, e-kniha 99 Kč

Ondřej Neff

Čtvrtý den až na věky

Nové knihy

Původní druhá kniha povídek Ondřeje Neffa z roku 1987 vychází od té doby poprvé. Povídky se žánrově pohybují od tvrdé sci-fi přes příběhy ze současnosti s prvky fantastiky až po čistokrevný horor....

Plus, e-kniha, 232 stran, 269 Kč

John Connolly:

Hněv andělů

Nové knihy

Thriller s oblíbeným Charliem Parkerem. V hlubokých lesích Maine je objeven vrak letadla. Nikde se však ani nemihla zpráva o jeho zmizení, nikde nejsou žádná těla. Jen někteří lidé, dobří i zlí, po něm usilovně a velmi, velmi dlouho pátrají.

BB art, přeložil Martin Verner, 400 stran, 299 Kč

Meg Cabotová:

Jak dokázat lásku

Nové knihy

Jane Harrisová má jet na svatbu do Itálie jako družička. Čtvrtým do party je družba ženicha, Cal Langdon. Ten ale Jane rozhodně nepadne do oka. Ovšem když se přípravy na svatbu zadrhnou, ukáže se, že to mohou napravit jedině Jane s Calem.

BB art, přeložila Eva Poskočilová, 328 stran, 249 Kč

Miloslav Stingl:

Ukradený totem

Nové knihy

Světově úspěšný český autor a legenda cestopisné literatury Miloslav Stingl píše tentokrát pro děti. Napínavá vyprávění pro všechny holky a kluky, kteří milují dobrodružství a nejraději by se místo školy vydali na nebezpečnou výpravu až na konec světa.

Jota, 160 stran, 298 Kč

Příšerky, s. r. o.

Nové knihy

Hrdinové filmu Příšerky, s. r. o., animované rodinné komedie z dílny Studia Pixar, Sulley a Mike, v interaktivní knížce. Stačí podržet kartu z knížky před webkamerou a otevře se před vámi svět her. Kromě toho se ale dozvíte všechno o příšerkách, které vlastně nechtěly strašit.

CooBoo, 32 stran, doporučená cena 299 Kč

Steve Ditko, Ricardo Villamonte:

Indiana Jones: Další dobrodružství

Nové knihy

V tomto komiksovém omnibusu najdete sedm příběhů známého archeologa Indiany Jonese, mezi kterými nesmí chybět ani poslední z adaptací jeho filmových příběhů – Indiana Jones a poslední křížová výprava.

BB art, přeložila Michaela Macková, 336 stran, 890 Kč

Richard Donner, Geoff Johns, Adam Kubert:

Superman: Poslední syn

Nové knihy

Poté, co uprostřed Metropolis havaruje chlapec z Kryptonu, Clark Kent se jej rozhodne vychovat jako vlastního – zajistí mu dokonce i krycí identitu Christophera Kenta. Stát se členem Supermanovy rodiny však znamená sdílet všechny jeho nepřátele!

BB art, přeložil Martin Antonín, 160 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám