Hlavní obsah

Filmové pirátství je jako přeťatá tepna, míní režisér Spielberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cannes

Americký režisér a předseda hlavní poroty na filmovém festivalu v Cannes Steven Spielberg před zahájením 66. ročníku této prestižní mezinárodní přehlídky odsoudil ilegální stahování a kopírování filmů ještě před jejich premiérou v kinech. Pirátství Spielberg přirovnal k přeťaté tepně.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Steven Spielberg v Cannes

Článek

Problém filmového pirátství není podle Spielberga úplně nový. "Vždy bylo snadné zajít v noci po zavření kina do promítací kabiny, pořídit ilegální kopii filmu a prodat ji do ciziny," řekl Spielberg v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Europe 1.

"Filmové pirátství je víc než pouhá nepříjemnost, je to opravdu jako přeťatá tepna. Myslím si ale, že technologie nám pomůže dřív, než nás vyšachuje," řekl podle agentury AFP Spielberg.

Podle režiséra už totiž existují metody, jak vystopovat zdroj, jenž daný film ilegálně umístil na internet. "Ve Spojených státech se stíhání zlepšuje," konstatoval.

Mezinárodní filmový festival v Cannes odstartuje slavnostní ceremoniál a evropská premiéra nového filmového zpracování románu Velký Gatsby. O Zlatou palmu pro nejlepší film se budou ucházet dvě desítky filmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám