Hlavní obsah

The Doors budou interaktivní

Právo, Jaroslav Špulák

Americká skupina The Doors, která byla aktivní v letech 1965 až 1973, zve své příznivce na výlet do vlastní historie. Stane se tak prostřednictvím interaktivní aplikace, která nabízí fotky, hudbu, obaly alb, videa, vzpomínky i komiksy.

Foto: ČTK

Ray Manzarek, zakládající člen skupiny The Doors

Článek

The Doors APP, jak se aplikace pro digitální média jmenuje, iniciovali a produkovali zakladatel vydavatelské společnosti Elektra Records Jac Holzman, který s kapelou podepsal kontrakt v roce 1966, a Robin Hurley s pomocí bubeníka skupiny Johna Densmora, kytaristy Robbyho Kriegera a klávesisty Raye Manzareka.

„Vznik tohoto projektu se váže k touze zdigitalizovat odložené vzpomínky, použít novou technologii pro dokonalejší fanouškovský zážitek. Všechno směřovalo k tomu, že to budou právě The Doors. Vždy byli krok před ostatními a jejich příběh je jednou z největších ság v historii rocku,“ řekl Holzman.

Aplikace obsahuje více než 500 fotek, 44 videí a 60 audionahrávek. Holzman ji nazval „trojdimenzionální puzzle s patnácti sty kousky, která přichází na váš iPad v elegantním obalu“.

Reklama

Výběr článků

Načítám