Hlavní obsah

Bill Clinton se pokusil dát Led Zeppelin dohromady a neuspěl

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební fanoušci by se měli po letech konečně smířit s tím, že Led Zeppelin prostě hrát nebudou. Ani muž, který byl americkým prezidentem, je nedokáže dát dohromady. Clinton to zkusil kvůli dobročinnému koncertu pro oběti hurikánu Sandy, ale neuspěl, informoval magazín Rolling Stone.

Článek

Zástupce dobročinné nadace i filmový producent Harvey Weinstein prý letěli do Washingtonu kvůli tomu, aby se zeptali Clintona, jaké jsou možnosti přemluvit Led Zeppelin.

Bývalý prezident pak na jejich naléhání skutečně požádal Roberta Planta, Johna Paula Jonese a Jimmyho Page o koncert, když přijeli do Washingtonu kvůli cenám Kennedyho centra. Autorita exprezidenta mu ale byla k ničemu, muzikanti řekli jasné ne.

Naposledy Led Zeppelin koncertovali v Londýně v roce 2007, kde mladý Jason Bonham zastoupil mrtvého bubeníka a otce Johna Bonhama. Plant pak kolegům řekl, že nemá zájem pokračovat, měl totiž vlastní hudební projekty. Page a Jones chvíli zvažovali, že by sehnali nového zpěváka, ale pak to vzdali.

Plant čas od času někde naznačí, že by si s nimi zazpíval, ale pak k ničemu nedojde. Nedávno návrat nevyloučil v australském televizním pořadu 60 Minutes. Uvedl, že na rok 2014 nemá žádné sólové plány, a jeho slova si fanoušci vyložili jako signál comebacku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám