Hlavní obsah

Scorsese a Miramax připravují seriál Gangy New Yorku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gangy New Yorku byl původně celovečerní film z roku 2002, který se odehrával v 19. století. Martin Scorsese, Miramax a GK Films teď chtějí na podobné téma natočit seriál.

Foto: Právo

Martin Scorsese

Článek

"Televizní seriál nám dá dostatek času a tvůrčí svobody, abychom oživili ten barvitý svět a všechny jeho dopady, které měl a má na společnost," řekl Scorsese.

Děj se odpíchne od původního filmu, kde hráli Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz či Daniel Day-Lewis, a bude se odehrávat na přelomu století např. v New Yorku či Chicagu. Chce vykreslit podrobný obraz zrodu organizovaného zločinu v USA.

“Tahle éra americké historie je tak bohatá na postavy a příběhy, že jsme to nemohli plně využít ve dvouhodinovém filmu," podotknul režisér, který byl za film nominován na Oscara.

Šéf Miramaxu Richard Nanula je přesvědčen, že nelze k látce najít lepšího vypravěče, než je Scorsese. "Jeho oddanost kvalitě a umění vyprávění nadále uchvacuje každého, kdo s ním pracuje."

Seriál připomíná režisérovu poslední televizní práci - úspěšný projekt HBO Boardwalk Empire, který pokračuje už čtvrtým rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám